НОВИНИ ПЛЮС

24.07.2009

Кризові прогнози Тимошенко

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко прогнозує, що світова фінансово–економічна криза буде подолана в 2010 році. Про це вона сказала, виступаючи вчора на «Всеукраїнському дні поля–2009» у Дніпропетровській області. «Я прогнозую, що кризу нам терпіти ще до кінця року в такому масштабі, у якому вона є. З нового року весь світ і разом зі світом Україна почне підніматися й набирати сили», — цитує главу уряду агенція «Українські новини».

Прем’єр зазначила, що уряд, незважаючи на те, що цього року до державного бюджету надходить на 30% менше доходів, ніж у 2008–му, вживає всіх необхідних заходів для підтримки економіки.

Нове свято — на честь виконавчої служби

Президент Віктор Ющенко запровадив нове професійне свято — День працівника державної виконавчої служби. Текст відповідного указу розміщено на сайті глави держави. Свято відзначатимуть щорічно 17 грудня. Рішення ухвалено на підтримку ініціативи Міністерства юстиції і громадськості, враховуючи значення органів державної виконавчої служби у забезпеченні виконання рішень судів, третейських судів та інших органів, а також посадових осіб.

Патріарх РПЦ везе провокації?

Народні депутати від Української народної партії Іван Заєць та Ярослав Джоджик звернулиcя до голови Служби безпеки Валентина Наливайченка і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з проханням перевірити інформацію про підготовку провокаційних акцій під час візиту до України патріарха московського Кирила, в разі потреби запобігти провокаціям та притягнути причетних до відповідальності.

За повідомленням прес–служби УНП, у відповідному депутатському зверненні Заєць і Джоджик свідчать, що, за їхніми даними, провокації під час перебування в Україні патріарха Кирила чинитимуть «люди, котрі матимуть зовнішні ознаки різноманітних політичних і громадських організацій, зокрема патріотичних українських партій. Такі провокації свідомо готуються проросійськими організаціями, а також можуть керуватися з–поза меж України». УНП рішуче засуджує ці дії, «покликані зашкодити іміджу України, зокрема очорнити політичні та громадські організації, що стоять на засадах національно–демократичного розвитку».

Нагадаємо, що візит патріарха Кирила в Україну почнеться вже в понеділок, 27 липня.

Ціни на газ не підвищували?

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) спростовує інформацію про прийняття постанов щодо підвищення цін на газ для населення і підприємств комтеплоенерго. Про це журналістам повідомив начальник відділу зв’язків із громадськістю і міжнародної координації НКРЕ Іван Слободянюк. «Таких документів комісія не приймала», — сказав чиновник, ознайомившись із копіями постанов комісії від 9 липня №№ 811 і 812, які йому надали журналісти. Водночас начальник управління цінової й тарифної політики нафтогазового комплексу НКРЕ Володимир Семенець відмовився коментувати інформацію про ухвалення комісією цих постанов.

Нагадаємо, 22 липня газета «Коммєрсант–Україна» оприлюднила інформацію про те, що НКРЕ ухвалила дві постанови, згідно з якими з 1 вересня на 20% підвищується вартість газу для населення, а з 1 жовтня — для теплокомуненерго (ТКЕ).