«Сонячні» часи

24.07.2009
«Сонячні» часи

Жовте сонце на помаранчевому тлі — не надто виразно, але вже обкатано на Говерлі. (Фото Михайла МАРКІВА.)

Партія «Наша Україна» продовжує рухатися шляхом змін. Найближчим часом у «нашоукраїнців» з’явиться нова символіка. Тобто вона буде не зовсім новою, бо схожий мотив використовувався з 2001 року, коли, власне, з’явився блок «Наша Україна». Відповідне рішення ухвалили на засіданні президії «НУ»: президія рекомендувала політраді затвердити нову символіку.

Але й без належної легітимізації цю емблему було представлено ще 18 липня — в день, коли лідер партії Віктор Ющенко з однодумцями сходив на Говерлу. Нагадаємо, Президент власноруч намалював на помаранчевому полотні жовте сонце, що сходить з–за синьо–жовтої хмари. Таким чином, «НУ» намагається пройти той самий шлях, що і в 2002–му: тодішню виборчу емблему (тільки на білому тлі) теж малював Ющенко, і потім блок набрав на виборах найбільше голосів.

Партія «Наша Україна» на президії також ухвалила заяву, якою привітала рішення Президента балотуватися на другий термін. «Ми не бачимо для себе іншого шляху та іншого кандидата на посаду глави держави і заявляємо, що докладемо всіх зусиль для перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах у січні 2010 року», — засвідчили «нашоукраїнці». На думку партійців, держава потребує саме такого Президента — «національного лідера та державного діяча, який має цілісний політичний світогляд і пропонує країні жорстку правду, а не солодкі обіцянки».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Член президії політради «Нашої України» Юрій Єхануров позавчора провів зустріч з партактивом районних організацій «НУ» в м. Києві, на якій розглянули поточну ситуацію в партії. За результатами зустрічі ухвалили рішення про скликання конференцій столичних райкомів «НУ» з метою висування делегатів на конференцію київської міської організації. «Міцна партія неможлива без міцної столичної організації. Вже зараз можна констатувати, що масового відтоку партійців, на який дехто так розраховував, не відбувається», — цитує Єханурова прес–служба «НУ».

Нагадаємо, київський міськком «НУ» очолює Микола Мартиненко, котрий у парламенті увійшов до коаліції з БЮТ. Через впливи Мартиненка делегати від Києва не брали участі в останньому з’їзді «Нашої України».