«Зірка» від Тимошенко

23.07.2009

Кабінет Міністрів пропонує Президентові призначити головою Київської обласної держадміністрації мера міста Українка Павла Козирєва. Це подання було підтримане вчора на засіданні уряду. «Вік у цієї людини такий, що дозволить їй ефективно і якісно працювати, і в цілому я вважаю його гідною кандидатурою», — заявила вчора на прес–конференції Юлія Тимошенко. Прем’єр–міністр висловила сподівання, що Президент не відхилить подання і призначить Козирєва «губернатором».

Нагадаємо, крісло голови Київської ОДА порожнє із травня, відколи попередня глава регіону Віра Ульянченко очолила секретаріат Президента. Спершу Кабмін пропонував призначити керівником адміністрації Валерія Пустовойтенка, але Віктор Ющенко відхилив цю кандидатуру. До речі, вчора Юлія Тимошенко сказала, що для неї це був «прикрий факт, тому що я вважаю цю людину (Пустовойтенка) гідною кандидатурою». ЮВТ пообіцяла задіяти 62–річного екс–Прем’єра, коли в неї «буде більше владних повноважень для призначення посадовців», повідомила агенція УНІАН.

У секретаріаті Президента натомість підтримують іншого кандидата — Віктора Вакараша, який був першим заступником Ульянченко. «Цю людину шанують в області. Він професіонал, вміє працювати в команді — а команда там хороша, — зазначила в інтерв’ю «УМ» Віра Ульянченко. — Мені здається, що задля збереження позитивних показників в області було б правильно підтримати саме цю кандидатуру».

Свого часу подекували, що Віра Іванівна домовилася з Юлією Володимирівною про внесення кандидатури Вакараша, але, як видно, не склалося. Для Тимошенко більш прийнятною виявилась кандидатура чоловіка, який... подарував їй зірку на небі. Днями під час відвідин міста Українка, де Козирєв — мером, глава уряду отримала від Асоціації малих міст України сертифікат про найменування іменем «Юлія Тимошенко» зірки у сузір’ї Стрільця. Цей сертифікат вручив віце–президент асоціації Павло Козирєв.