Мистецтво і доля

Мистецтво і доля

Про художницю Лідію Треммері як в Україні, так і в Бельгії мало хто знає. І не тому, що вона одна з... Навпаки, її талант виділяється з тисячі. Як пояснила «УМ» мистецтвознавець, куратор галереї «Берва» Оксана Білоус, коли художниця за життя сама себе не розпіарить, після смерті її нащадкам зробити це майже нереально. «Правда, є й інший варіант. Талант у мішку не заховаєш. Варто тільки купити бодай одну картину відомому колекціонеру, і тоді інтерес до художниці відразу зростає. Вона стає однією з найдорожчих і найзатребуваніших», — пояснила Оксана Білоус. 20 липня у київській галереї «Берва», що на Андріївському узвозі, галеристка з донькою мисткині Оленою відкрили виставку «Омріяний світ» українки бельгійського походження Лідії Треммері і присвятили її до Дня Бельгії.

Художні рефлекси

Художні рефлекси

Епатажний художник Анатоль Федірко вже не один рік славиться своїми провокативними пам’ятниками українським політикам. Його руки торкалися «хлопчика» Арсенія Яценюка, «немовлятка» Віктора Ющенка, «взуття» Юлії Тимошенко. У вівторок у Чернівцях Федірко ще раз повернувся до персони леді Ю, влаштувавши перформенс «Всі ми діти Юлії Тимошенко».

Коли Кароль — свинка, а Горбунов — кріт

Коли Кароль — свинка, а Горбунов — кріт

Українську прем’єру анімаційної стрічки у форматі 3D «Бригада–М» (G–Force) про спецназівців–морських свинок заплановано на 20–ті числа серпня. Але підготовка до цієї події повним ходом розпочалася цього тижня, коли на студії дубляжу «Лє Доєн» (Le Doyen) почали записувати акторів, які озвучують головних героїв мультика.

Всі статті рубрики