Сидимо на родовищах, як собака на сіні

Сидимо на родовищах, як собака на сіні

Про газ українці дискутують охоче і майже з таким завзяттям, як про політику чи лікування недуг. Проте в цьому багатоголоссі мало конструктиву. Воно й не дивно: легше спрогнозувати результати президентських чи парламентських виборів, ніж непосвяченим розгадувати нафто–газові таїнства. Нашому читачеві з міста Коломия Михайлу Пухті вдалося знайти маловідому доповідну записку Першого секретаря ЦК КПУ Петра Шелеста, адресовану Політбюро ЦК КПРС, з оптимістичними науковими висновками щодо перспектив видобування нафти і газу в Україні. Наскільки практика підтвердила тодішні прогнози, поцікавимося, як просив пан Михайло, в авторитетного фахівця.

Долари на рейді

Долари на рейді

Минулого тижня у матеріалі «Порт монет» «УМ» розповідала про головні проблеми, які заважають розвиткові морських портів України. За час, що минув, Верховна Рада ухвалила поправки до закону про трансшипінг, який мав би перетворити Україну на морську транзитну державу. Але ситуація на місцях аж ніяк не сприятлива, і проблеми, з якими борються портовики Миколаївщини, ми побачили у «найбільш морській» області — Одеській. Позавчора близько двох тисяч працівників компанії «ТІС», боячись втратити роботу, вийшли на акцію громадського протесту просто на причали терміналу. Люди вишикувалися у живий знак запитання до уряду.

Зерно у нафті

Зерно у нафті

Секретар Вищого Народного комітету Лівії (посада ідентична Прем’єр–міністру) Аль–Багдаді Алі Аль–Махмуді повертався додому з Києва, дипломатично демонструючи хороший настрій. Питання, які друга людина цієї країни обговорила у столиці України, можуть відіграти неабияку роль в економіці обох держав. Щоправда, для успішної реалізації спільних ідей завжди чогось не вистачало.

Всі статті рубрики