Свистати всіх із курортів?

Свистати всіх із курортів?

Відтоді як у парламенті закрили «весняно–літню» сесію, не минуло й чотирьох днів, а народних депутатів знову кличуть на сесію — позачергову. Як і очікувалося, БЮТ при першій нагоді зібрав 150 підписів за проведення засідання і передав їх Голові ВР. Засідання відбудеться у п’ятницю.

Законотворчість? На це немає часу!

Законотворчість? На це немає часу!

Костюми від «Бріоні», дорогі іномарки, нерухомість у престижних місцевостях під Києвом — усе це ознаки успішного українського нардепа. Адже переважна частина наших парламентаріїв, хоч і отримують у Верховній Раді дуже непогану зарплатню (від 15 тисяч гривень і вище), але мандат використовують лише як допоміжний засіб, а свій добробут забезпечують насамперед власним бізнесом: у когось — порівняно невеликим, а в декого — просто гігантським. При цьому діячі «під куполом» ще мали нахабство проголосувати за виділення з держбюджету на власні потреби ще майже 100 мільйонів гривень (щоправда, після президентського вето призначення цієї суми таки змінили). Конституція забороняє суміщати депутатський мандат з іншими видами діяльності. Однак є депутати, котрі напряму порушують Основний закон, навіть не бажаючи використовувати якісь лазівки в законодавстві. Один із таких «сміливців»–порушників — БЮТівець Костянтин Жеваго.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Я знову йду, щоб перемогти»

«Я знову йду, щоб перемогти»

Підкорення найбільшої вершини Українських Карпат для Віктора Ющенка стало не лише традицією, а й символом. Сходження з нагоди річниць Декларації про державний суверенітет Ющенко здійснював і перед виборами 2002–го, і 2004 року. Обидві ті кампанії були для нього вдалими. І цього разу, перед балотуванням на другу каденцію, В.Ю. вирішив діяти за звичним сценарієм і влаштував минулої суботи «політичний похід» на Говерлу з відповідними заявами.

«Ми йдемо на Говерлу не з порожніми руками! Наша гора перед нами, наша гора — попереду, і ми її подолаємо! Тут я xочу офіційно проголосити, що я йду на вибори Президента України у січні 2010 року. Разом ми переможемо!» — промовив Ющенко під вершиною. І підкорив її — вже 35–й раз у своєму житті.

«Як українець до братів–українців»

«Як українець до братів–українців»

На нашій планеті небагато сак­ральних місць, пов’язаних зі з’явами Божої Матері, і одне з таких — Зарваниця. У невеликому селі Теребовлянського району Тернопільщини розміщений один із п’ятнадцяти світових духовних Богородичних центрів, визнаних Вселенською католицькою церквою. За своїм релігійним та історичним значенням він прирівнюється до славнозвісних Києво–Печерської та Почаївської лавр. Ще в 1867 році Ватикан надав чудотворній Зарваницькій іконі Мате­рі Божої паломницький статус, а в наші дні її щорічно відвідують сотні тисяч паломників з усього світу.

«Яструб Обами» прилетів із миром

«Яструб Обами» прилетів із миром

«Віце–президент продемонструє підтримку Сполученими Штатами демократичних та економічних реформ, що тривають, і обговорить питання взаємної зацікавленості в обох країнах». Такий анонс візиту до України та Грузії Джозефа Байдена, другого після Барака Обами високопосадовця США, з’явився на сайті Білого дому рівно місяць тому. Відтоді у зовнішній політиці Вашингтона відбулася щонайменше одна важлива для нас подія: американський президент відвідав Москву і душевно почаював із обома «господарями» Кремля. Але, незважаючи на московські заяви Обами про «перезавантаження» американсько–російських відносин і навіть саме з огляду на них від віце–президента США, чий літак учора о 15.30 приземлився в аеропорту «Бориспіль», чекають підтвердження підтримки Вашингтоном євроатлантичних прагнень Києва і Тбілісі.

Всі статті рубрики