НОВИНИ ПЛЮС

18.07.2009

Президентський екзит–пол

Фонд «Демократичні ініціативи», Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень ім. Разумкова мають намір створити консорціум, щоб провести екзит–пол на виборах Президента. Про це на прес–конференції розповів директор фонду «Демініціативи» Ілько Кучерів. За його словами, вже розроблено методику проведення опитування. Планується проанкетувати 20 тисяч респондентів на 300 виборчих дільницях по всій Україні. Бюджет польових робіт з опитування виборців у день виборів (під час обох турів) становить близько 200 тис. доларів, повідомила агенція «Українські новини».

Відставка відкладається

Міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець відкликав свою заяву про відставку. «Я повертаюсь до виконання своїх службових обов’язків», — заявив міністр через прес–службу, хоча раніше просив звільнити його нібито через поганий стан здоров’я.

Полтавець хотів скласти з себе повноваження міністра, вважаючи, що це дасть змогу парламентській коаліції зміцнити уряд завдяки досягненню домовленостей з іншими силами. «Як відомо, Верховна Рада України не змогла розглянути кадрові питання, а тривала відсутність керівника галузі може мати тяжкі, а часом і фатальні наслідки для вуглевидобувного комплексу», — свідчить міністр.

«Чорний піар» проти Яценюка?

Низка львівських рекламних агенцій отримали замовлення на масове розміщення бігбордів із зображенням, яке є пародією на попередню рекламу Арсенія Яценюка «Врятувати країну. Арсеній». На смужках кольору хакі зображено чоловіка, що нагадує бомжа, із написом «Вимагаю обирати Президента з 25 років. Онаній». Член ради львівського обласного осередку «Фронту змін» Орест Шейка в інтерв’ю сайту Zaxid.net заявив, що «це чорна реклама, невідомо якою політичною силою замовлена». Рекламні агенції наразі не визначилися, чи можна розміщувати на зовнішніх носіях таке замовлення.

Квартирне питання депутатів

Серед народних депутатів, які отримали службові квартири під час недавнього розподілу й жеребкування у парламенті, є «регіонал» Олександр Черноморов, котрий перед тим виграв суд проти Верховної Ради з приводу покращення своїх житлових умов. Як розповів заступник голови Регламентного комітету ВР Валерій Камчатний, Черноморов отримав квартиру без жеребкування як інвалід ІІ групи. Поза чергою житло також отримали представник Блоку Литвина Рудченко (інвалід ІІ групи), «регіонал» Самойленко (учасник бойових дій), комуніст Кілінкаров (учасник бойових дій та багатодітний батько). А за результатами жеребкування, як повідомила агенція УНІАН, квартири виграли «регіонали» Бондик, Ковальова, Дем’янко, Колоцей, Горіна, Маньковський, Демидко, Бевзенко, БЮТівці Полунєєв, Ба­бенко, Сідельник, Василь Крав­чук та комуніст Храпов.

Мазепа в Полтаві знову відкладається?

Відкриття пам’ятника гетьману Іванові Мазепі в Полтаві до Дня Незалежності може не відбутися. Про це заявив голова обласної держадміністрації Валерій Асадчев у прямому ефірі ОДТРК «Лтава». За його словами, у зв’язку з конфліктом між ОДА і мерією дата відкриття пам’ятника не є принциповою, а «горе–керівник» Матковський (мер Полтави) не гідний того, щоб за його правління було споруджено пам’ятник Мазепі.