Птах поплутав...

04.07.2009

Трохи більше місяця не дожив до свого 17–річчя Вадим Трохимчук із села Біловіж Рокитнівського району: він став жертвою «сліпої» кулі, яка наздогнала його на пожежній вежі. Цей об’єкт давно вже став місцем забав місцевих дітлахів, які не боялися підніматися на 30–метрову висоту. І того злощасного вечора Вадим разом із друзями піднявся на вежу. Лісничого Миколу Пивоварова діти помітили ще здалеку, а тому й присіли. А далі сталося непередбачуване: несподівано пролунав постріл, а разом із ним страшний дитячий крик. Коли лісничий піднявся на вежу, побачив Вадима, який лежав у калюжі крові: куля влучила йому під око. Травма виявилася смертельною.

Вадим — найстарший із восьми дітей багатодітної родини Трохимчуків. Він був надією і помічником батьків. Цьогоріч хлопець закінчив десять класів, будував плани на майбутнє. Михайло і Олена Трохимчуки хочуть, щоб лісничий отримав справедливе покарання, й не можуть йому пробачити смерть сина. Сам же Микола Пивоваров стверджує, що стріляв по птахах, які дошкуляли його господарству, розташованому поруч із вежею. Хоча жителі села не вірять у це, адже влучив лісничий із гвинтівки з оптичним прицілом, з його допомогою відрізнити, чи на вежі птах, чи людина — не так і складно.

Нині Миколу Пивоварова затримала міліція, і, за словами прес–секретаря прокурора Рівненської області Людмили Суржук, проти нього порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень та вбивства з необережності.