АФІША

03.07.2009
ТЕАТР

П’ятниця, 3 липня

Національна опера
Джузеппе Верді «Балмаскарад»

Театр ім. Лесі Українки
Річард Шерідан «Школа скандалу»
«Іду за край. Життя і доля Василя Стуса», сцена «Під дахом», 20.00

Новий драматичний театр на Печерську
Хуліо Кортасар, Хорхе Луїс Борхес, Пабло Неруда «Закон танго» 

 

Субота, 4 липня

Національна опера
Мікіс Теодоракіс «Грек Зорба»

Театр ім. Лесі Українки
Надія Птушкіна «Пізанська вежа», Нова сцена, 18.00

Габріель Ару
«Її безумні чоловіки…»
Ігор Бауершима [email protected] (Norway.Today), сцена «Під дахом», 20.00

 

Неділя, 5 липня

Національна опера
Микола Лисенко «Тарас Бульба»

Театр ім. Лесі Українки
Валерій Мухар’ямов «Остання любов», Нова сцена, 18.00

Театр «Сузір’я»
Еріх­Емануель Шмітт «Приховане кохання»

Початок вистав, окрім зазначених окремо, о 19.00

 

ФЕСТИВАЛІ

Екокультурний фестиваль «Трипільське коло2009. Земля»

Субота—неділя, 4—5 липня

Лише другий рік у Ржищеві на Київщині відбувається «Трипільське коло», але подія вже має своїх стійких прихильників. Цього року нам обіцяють фестивальну толоку, численні майстер­класи, кінопокази, квести, семінари, різноманітні етношоу. Все це супроводжуватиметься виступами гуртів: «Пропала грамота», «Тінь сонця», «Очеретяний кіт», «Божичі», «Вася Клаб».

Перше правило еко­культурної події — безтютюновий, безалкогольний і безнаркотичний «піст» під час фестивалю. Друге правило — обов’язкова реєстрація, що передбачає плату за вхід. Вартість реєстраційного внеску варіюється. Дорослий квиток на один день коштує 50 грн, на два дні — 75 грн. Пільговий (студенти, військовослужбовці строкової служби, інваліди, учасники ВВВ, інваліди І і ІІ груп, чорнобильці та жителі Ржищева): один день — 35 грн, два дні — 60 грн. Дитячий (від 5 до 16 років): 15 грн за один день і 25 — за два дні. Перебування дітей до 5 років на фестивалі безкоштовне. Кожен відвідувач, який матиме при собі барабан (можливі варіанти — бубон, тамбурин, джембе, дарбуку, тамтам) отримує знижку на реєстраційний внесок у розмірі 10 гривень. Реєстрація дає право на вільне відвідування заходів, а також на безкоштовне місце для намету в наметовому містечку.

Дістатися до Ржищева можна від автостанції біля метро «Видубичі» або транспортом по обухівській трасі до зупинки «Будтехнікум».

 

КЛУБИ

Electronique disquotex

3 липня, клуб «Хліб», 23.00

Новинка від столичного нічного закладу обіцяє наповнити ваші вечори легкою електронною музикою. У репертуарі — фіджетхаус, італо, ньюрейв, диско­панк, рок­н­ролл і брейк­біт. Прем’єрну вечірку розпочинають діджеї Vollsky, Mashinka, Alex Pride, Mr. Sizzles.

 

Сергій Шнур і гурт «Рубль»

4 липня, клуб «Бінго», 19.00

За кілька місяців існування у групи з’явилося кілька кліпів, готують альбом, а поки що «Рубль» гастролює з клубними концертами. Хлопці представлять жорсткий панкрок, традиційну «нарваність» Шнура і… ніяких пісень «Ленінграда».

 

Acid Flux & Jan Fleck

4 липня, пляж Most Open Air (парк Дружби народів)

Хедлайнерами заявлені мексиканський хардтехно­артист Acid Flux і його колега по цеху німець Jan Fleck. Acid Flux має славу діджея, який музику для виступу підбирає за власним смаком, але не забуває і про уподобання публіки: шранц, індустріальний хардкор, брутальне техно. Німець Jan Fleck здобув популярність кілька років тому після участі в конкурсі нових імен, який проходив у рамках Arkus P.’s Birthday party. Діджей надихається хардкором і драмн­бейсом.

Вечірка також передбачає участь української команди у складі: UncleSam aka DJ Sam, Kuzmitch, Damaskin, Nique Unique, Kollad, Sleeper, R3yand, fRost aka Duberman, Squad, Claud, Gryzli, Sweet Beat.

 

Стефан Бодзін

4 липня, Byblos Green Theatre , 22.00

Новий літній клуб Byblos Green Theatre на Парковій алеї запрошує на виступ Стефана Бодзіна — керманича сольних проектів Condor і Boca, любителя комфортної танцювальної музики, що представляє тек­хаус.

 

КІНО

«Льодовиковий період-3. Ера динозаврів» (США)

Режисер: Карлос Салдана

Ролі озвучували: Лариса Руснак, Микола Короткий, Дмитро Вікулов, Юрій Ребрик, Анатолій Пашнін, Павло Скороходько, Володимир Канівець

Рідко який сиквел здатен витримати критику глядачів, але це не про третю частину «Льодовикового періоду». Глядач може сміливо йти в кінотеатр і разом з доісторичними героями занурюватися у загублений світ динозаврів. У даному випадку «Льодовиковий період» — лише брендова назва мультфільму, бо ж насправді всі пригоди відбуваються у підземному світі, захованому під товщею льоду, де, виявляється, буйною зеленню розрослися джунглі, в яких водяться усі можливі види динозаврів. Новітні технології в області тривимірної анімації дають повноцінний ефект присутності.

Центральна подія «Льодовикового періоду­3» — вагітність Еллі, подруги мамонта Менні. Створення окремої сім’ї загрожує цілісності їхнього незвичайного племені: саблезубий тигр Дієго почувається зайвим, а лінивець Сід прагне негайного створення власної родини. У пошуках сімейного щастя він натикається на три динозаврячі яйця, з яких вилуплюються дитинчата. Але родинну ідилію Сіда порушує мамадинозавриха, випадково забираючи його разом із дітьми у джунглі. А далі — спека джунглів, пригод і відданих дружніх стосунків. Фінал третьої частини не ставить крапки в історії Менні та друзів, адже ще можна одружити Дієго та Сіда, але команда «Льодовикового періоду» здатна знайти й оригінальніший сюжет для наступного сиквелу.

А білка, запитаєте ви? Білка є. І не одна, а — дві. Компанію Скрету у вічній гонитві за жолудем складає самочка Скретті, красуня і хитрунка, і Скрет уже готовий скласти лапки перед нею. Але наприкінці все стає на свої місця: жолудь тікає, і Скрет знову знаходить сенс свого буття.

 

«Чарівна особа» (Франція)

Режисер: Крістоф Оноре

У ролях: Луї Гаррель, Леа Сейду, Грегуар ЛепренсРенге

Прихильники зірки сучасного французького кіно Луї Гарреля уже знайомі з цією роботою: картину показували в українських кінотеатрах кілька місяців тому. Тепер «Артхаус трафік» вирішив включити трепетну мелодраму Крістофа Оноре до легкої літньої програми «Кіно. Жіночий стиль».

«Чарівна особа» — це кілька місяців із життя 16літньої дівчини, яка втратила матір і переїхала жити в інше місто до близької родини. Сюжет розгортається навколо шкільних буднів Жуні: симпатична й загадкова новенька відразу приваблює чоловічу половину класу, та ще й учителя італійської, який шалено закохується в дівчину. Зауважте, що модерна «Чарівна особа» — це екранізація класичного французького роману «Принцеса Клевська» мадам де Лафайет, і Луї Гаррель, як і в «Піснях про кохання», знову грає роль томного трубадура. Проте його герой вдало відтіняє характер дівчини — мінливого підлітка, не позбавленого здорового глузду. У «Чарівній особі» Крістоф Оноре не приваблює нас яскравим антуражем і бурхливими сценами з’ясування стосунків, як би це зробили голлівудські режисери. У його картині все правдиво, як у житті, — від тріщини на облуплених дверях до тріщини у душі підлітків.