Король і жебрак

01.07.2009

На момент смерті Майкл Джексон був практично лисий, увесь покритий ранами від голок, шрамами від 13 пластичних операцій та важив усього 51 кг. Під час розтинів у шлунку колишнього поп–короля виявили тільки таблетки. Як і сліди від уколів, це — наслідки пристрасті Джексона до знеболювальних препаратів, які співак вводив собі тричі на день упродовж довгих років, пише таблоїд «Сан».

Перший розтин тіла Джексона засвідчив, що смерть, яка настала в четвер увечері, не мала насильницького характеру. Спочатку причиною смерті знаменитого виконавця вважали також лікарську помилку. Але адвокат Конрада Мюррея — Джексонового лікаря — засвідчив, що Мюррей у четвер не вводив співакові демерол та оксіконтин (дуже сильні знеболювальні), і взагалі, коли лікар увійшов до Майклової спальні, той уже був непритомний. Особистий кардіолог «не розуміє, чому Джексон помер». Поліція вважає його цінним свідком, а не підозрюваним.

У неділю приватний патологоанатом провів другий розтин — його результати будуть відомі згодом.

Похорон відбудеться сьогодні на ранчо Джексона «Неверленд» у Каліфорнії.

А тим часом після смерті Майкла почали спливати сенсаційні подробиці з його життя. Друга дружина Джексона Дебора Роу повідомила пресі, що поп–ідол не був біологічним батьком двох своїх старших дітей, 12–річного Принца Майкла–старшого та 11–річної Періс Майкл Кетрін, — вона їх зачала від невідомого донора. А тре­тього малого, семирічного Принца Майкла Другого, як було й раніше відомо, виносила невідома сурогатна мати, котру співак ніколи не бачив. Дебора перед розлученням також отримала за свою «роботу» належний «гонорар». «Я народила йому дітей і більше ніколи їх не побачу», — зізналася медсестра Роу, що добровільно відмовилася від материнських прав.

Але троє дітей зірки без нагляду не залишаться — їх опікункою стане баба — мати співака Кетрін Джексон.

Сукупні борги Майкла Джексона зараз оцінюють у 500 мільйонів доларів. Щороку останнім часом згасла поп–зірка заробляла 19 мільйонів, але витрачала не менше 30 млн. Очікується, що в 2009–му доходи від продажу альбомів колишнього поп–короля перевищать відповідні надходження за останнє десятиріччя.