Під зливою «склокуль»

Під зливою «склокуль»

Близько другої години дня львів’яни й туристи, які тихо–мирно попивали пиво на площі Ринок, були шоковані вибухом, осколки віконного скла від якого розлетілися на десятки метрів. Вибухова хвиля «винесла» усі віконні шибки квартири на другому поверсі, але, на щастя, пожежі чи обвалів поверхів не сталося. Попри те, що вибух був не надто сильний, люди постраждали саме від «летючого» скла. Як розповів «УМ» колишній працівник «газзаводу» Андрій, котрий на момент вибуху перебував якраз навпроти «вибухової» квартири, особисто йому вдалося уникнути «скляної кулі» дивом: «пара сантиметрів лівіше, і все — залишився би без ока».

Росія любить своїх

Росія любить своїх

Призи на ММКФ роздавали у неділю 28 червня у той час, як у Києві святкували День Конституції. Мимоволі у цей день одеська режисерка Кіра Муратова зробила для України своєрідний подарунок: її остання картина «Мелодія для шарманки» отримала кілька нагород у Москві: за краще виконання жіночої ролі приз отримала Олена Костюк; «Мелодія», приз ФІПРЕССІ (Міжнародної федерації кінопреси) і приз Міжнародної федерації кіноклубів. Зате «перші» призи дісталися господарям фестивалю. «Золотого Святого Георгія» за кращий фільм отримав Микола Досталь за картину «Петя по дорозі в Царство небесне».

Прискорення для бюрократів

Прискорення для бюрократів

Місцем для проведення всеукраїнської наради з питань реформування системи надання адміністративних послуг Президент України не випадково обрав Вінницю. Ще навесні під час робочого візиту в область він назвав побачений тут досвід прикладом номер один в Україні. При Вінницькому міськвиконкомі нещодавно запрацював так званий «Прозорий офіс», при звертанні до якого питання з реєстрації суб’єктів малого і середнього бізнесу вирішують у десять разів швидше, ніж у інших регіональних центрах.

Молитва від Суду

Молитва від Суду

У теленовинах різних країн щодня згадують про кризу. У дуже заможних країнах значна частина людей втратила чималі заощадження. Україну криза поки що майже не зачепила. Утім безкінечні сварки політиків розхитують державу, доводячи її до фатальної межі. Про це нагадали організатори спільної молитви за благополуччя України, що відбудеться сьогодні в київському костелі святого Миколая (Національному будинку органної та камерної музики України) о пів на восьму вечора.

«Сатані не місце на Хрещатику!»

«Сатані не місце на Хрещатику!»

На світанку (близько 4.20) 30 червня до пам’ятника Леніну, що навпроти Бессараб­ськ­ого ринку столиці, прибула група молодих людей. Озброївшись важкою кувалдою, один із них виліз по приставній драбині на постамент і зі словами: «Це наш подарунок Шухевичу!» взявся до справи. Потужними ударами Іллічеві було понівечено обличчя, ще кілька ударів — і «вождь» лишився лівої «простягнутої» руки. Незабаром на гуркіт, що зчинився в центрі міста — сонному і тихому о такій порі, — з’явилися стражі порядку, які затримали п’ятьох безпосередніх учасників інциденту (ще кількох молодих людей, що були поруч і фіксували всі події на відео– і фотокамери, не чіпали). Цікаво, що ніхто із затриманих не чинив опору правоохоронцям, навпаки — вся «п’ятірка» з гордо піднятими головами і, судячи з усього, з «почуттям виконаного обов’язку», спокійно всілася в міліційні «бобики».

«Крайній» між двох вогнів

«Крайній» між двох вогнів

Інцидент стався у кафе, на березі Каховського моря. Сутичка виникла між двома компаніями відпочивальників. Одна з них — вірмени начебто почали чіплятися до місцевого спортсмена. Той не витримав і вдарив одного зі своїх кривдників. За збігом обставин, у кафе перебував і 22–річний інспектор патрульної служби Марганецького міського відділу внутрішніх справ Сергій Бондаренко, в якого того дня був вихідний. Однак хлопець усе одно кинувся розбороняти учасників бійки, в ній і отримав удар ножем у спину.

Газ без знижок, але з націнкою

Газ без знижок, але з націнкою

Кабінет Міністрів хоче рекомендувати Національній комісії із регулювання електроенергетики переглянути ціни на газ для населення. «Рекомендувати НКРЕ з 1 жовтня 2009 року переглянути ціни на газ, що постачається населенню, до економічно обґрунтованого рівня», — сказано у відповідному проекті урядової постанови. Таким чином, урядовці мають намір коштом населення стабілізувати фінансовий стан НАК «Нафтогаз України».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Джексон Токмацького району

Джексон Токмацького району

Із відповідним проханням найближчим часом до Верховної Ради мають намір звернутися депутати Запорізької обласної ради, передає інтернет–видання «Репортер». Креативним депутатам не забракло фантазії, і вони вирішили назвати досі нікому не відоме село «Джексоном» — на честь короля поп–музики Майкла Джексона, який помер 25 червня.

Всі статті рубрики