Тепер ці страви відпочивальники і кримчани можуть замовити тільки у ресторанах і кафе. Місцева санепідемслужба, яка підписала минулого тижня відповідну постанову, переймається винятково благими намірами. Мовляв, у стаціонарних, на відміну від приватних наметових «харчоблоків», ризик зараження кишковими інфекціями мінімальний. Останні самі у цьому винуваті: більшість із них до цього працювала без холодильників, рукомийників і навіть дозвільних документів. Щоправда, випадків отруєння шаурмою цьогоріч ще не зафіксовано.
Врахувала місцева СЕС і претензії курортників, котрих просто дратував дим із–під смажених шашликів на набережних. Тож приготування їх на вугіллі просто неба теж потрапило під заборону. Якщо власники пляжів проігнорують цю норму, позбавлення ліцензії на оренду пляжу їм гарантовано. Причому для більшої певності працівники прокуратури взяли у власників «точок» ще й письмове зобов’язання. Про це «УМ» розповіли в одному приватному підприємстві на центральному автовокзалі Сімферополя, де запевнили, що шаурму вже вилучили зі свого асортименту. Принаймні до осені, як цього, власне, й вимагають санітарні лікарі. n
А ТИМ ЧАСОМ...
Під час планового контролю безпеки харчових продуктів у Севастополі міська СЕС виявила збудник сальмонели у м’ясі мережі магазинів «Настєнька», повідомляє агенція «Новий регіон–Крим». Виявляється, продукція надійшла туди зі складів одного з місцевих ПП. Усю виявлену партію зараженої продукції вилучено.