ХРОНІКА

20.06.2009

Теніс

Уїмблдон. Кваліфікація. Жінки. Пари. Другий раунд. Федак /Салкич (Україна/Боснія і Г., 4) — Каратанчева/Піронкова (Казахстан/Болгарія) — 6:2, 6:3.

Учора відбулося жеребкування основної турнірної сітки Уїмблдонського турніру. Українки в стартовому раунді отримали таких опоненток: Олена Бондаренко — Олена Балтача (В. Британія), Катерина Бондаренко — Анастасія Се­вастова (Латвія), Марія Коритцева — Ваня Кінг (США), Тетяна Перебийніс — Ольга Говорцова (Білорусь), Вікторія Кутузова — Марія Шарапова (Росія, 24); Федак/Салкич – Янс/Росольська (Польща).

Шахи

Міжнародний турнір 20–ї категорії «Кінгс тормент». Базна (Румунія). 5–й тур

Гата Камський (США) — Василь Іванчук (Україна) — 0:1.

Турнірне становище: Іван­чук, Гельфанд (Ізраїль) — по 3,5 очка; Широв (Іспанія), Раджабов (Азербайджан) — 2,5; Камський, Нісіпяну (Румунія) — 1,5.

Футбол

Чемпіонат Європи (U–21, Швеція). 2–й тур. Група В. Іспанія — Англія — 0:2, Німеччина — Фінляндія — 2:0.

Турнірне становище: Англія — 6 очок, Німеччина — 4, Іспанія — 1, Фінляндія — 0.

* * *

Новим гравцем донецького «Шахтаря» став півзахисник львівських «Карпат» Василь Кобін. Натомість за львів’ян тепер, на правах оренди, виступатиме півзахисник гірників Артем Федецький. Продовжить грати в «Карпатах» і Денис Кожанов, котрий також перебуває на контракті з донецьким клубом.

«Формула–1»

Асоціація команд «Формули–1» днями оголосила про організацію нового, альтернативного, чемпіонату з автоперегонів у цьому класі. Готовність змагатися в цьому турнірі вже висловили вісім «стаєнь»: «Феррарі», «Макларен», «Рено», «БМВ–Заубер», «Тойота», «Браун», «Ред булл» і «То­ро Россо». Причиною такого кроку стала незгода з політикою Міжнародної автомобільної федерації, яка, на думку представників команд, має на меті розколоти та послабити їхню асоціацію.

Бокс

Чемпіон світу в першій напівсередній вазі за версією WBA Андрій Котельник, який зараз заліковує зубну інфекцію, зможе повернутися до тренувань уже за тиждень. Нагадаємо, що наш боксер 27 червня мав захищати свій титул у поєдинку проти британця Амір Хана, але через хворобу двобій перенесли на 18 липня.