Руслана проти постачальників повій

Руслана проти постачальників повій

Учора народна артистка України Руслана Лижичко і посол Німеччини у Києві Ганс–Юрген Гаймзьот підписали угоду для проведення проекту з прав людини. Щороку німецьке посольство на реалізацію соціальних проектів виділяє чималу суму. До них надійшло 140 заяв, серед яких багато хороших. На п’ять найкращих розподілили 130 тисяч євро. Руслана отримає 29 тисяч. Її проект «Людина не для продажу» вибрали, розуміючи, що українські дівчата орієнтуються на неї, тому звертатимуть увагу на те, про що Руслана співатиме всій Європі, Канаді й Кореї. «В Україні, особливо в сільській місцевості, де живуть за межею бідності, молоді дівчата ведуться на пропозиції високооплачуваної роботи за кордоном.

Страчені, засуджені до страти

Страчені, засуджені до страти

Ще майже шість років тому під час урочистостей з нагоди відкриття у центрі Івано–Франківська пам’ятника 27 молодим членам Організації українських націоналістів, яких розстріляли гітлерівці 17 листопада 1943–го на цьо­му місці під стінами синагоги, багато хто не міг зрозуміти відомого прикарпатського скульптора Володимира Довбенюка, задум якого втілено у бронзі. Монументальну абстракцію сприйняли настільки неоднозначно, що дехто вважав витрати на її виготовлення і встановлення — грошима, викинутими на вітер. Проте до пори до часу обурення незгідних не вихлюпувалося в маси.

Баба з воза — колесам не легше

Баба з воза — колесам не легше

Наскільки дорого обходяться нашій державі чиновники, красномовно ілюструють останні дані Міністерства економіки. Згідно з ними, з початку року 50 міністерств та відомств проїздили 40 мільйонів гривень, користуючись послугами сторонніх організацій.

«Однобока» новація

«Однобока» новація

Односторонній дорожній режим одразу на трьох столичних вулицях — Гончара, Стрілецькій і Стрітенській — запроваджено відучора, повідомляє «Комерсант». По вулиці Гончара односторонній рух відтепер здійснюватиметься у напрямку Ярославового Валу, по вулиці Стрілецькій — до Великої Житомирської і по Стрітенській — до Стрілецької. Таким чином київська влада намагається боротися з транспортними заторами, що останніми роками перетворили вулиці міста, непристосовані до зростаючої з геометричною прогресією кількості автівок, на зону справжнього транспортного колапсу. Отже, запровадження одностороннього руху на окремих вулицях має сприяти покращенню проїзду ними транспортних засобів, переконані в Київміськадміністрації.

Трактор проти потяга

Трактор проти потяга

Позавчора ввечері о 19.07 на нерегульованому залізничному переїзді поблизу станції Бурштин, повідомив «УМ» начальник Галицького райвідділу міліції В’ячеслав Дранчківський, пасажирський потяг №608 «Львів—Чернівці», в якому перебувало 225 людей, зіткнувся з колісним трактором Т–40.

Папуга, який каже: «Іди ти...»

Папуга, який каже: «Іди ти...»

Маріупольцям та гостям міста, які відпочивають на тутешніх пляжах, не звикати до появи тут екзотичних представників фауни. Приміром, минулого року відпочивальники були шоковані втечею крокодила Годзі, який дременув від дресирувальника і шубовснув у хвилі Азову. Неважко здогадатися: всі ті, хто після цього наважувався тут купатися, дуже шкодували, що не мають таких собі «бронеплавок». Але зубастий і хвостатий хижак хоч мовчав. А нинішнього літа тут з’явився дуже балакучий папуга, що має звичку брутально лаятися, немов одеський бендюжник.

Томати — на п’єдестал!

Томати — на п’єдестал!

Таку шану симпатичний овоч у мешканців південної зони регіону давно заслужив. І коли, наприклад, на «продовольчому» партійному з’їзді часів пам’ятної перебудови Михайло Горбачов згадував Заліщицький район Тернопільщини, мовляв, його овочами можна всю республіку нагодувати, то цю овочеву культуру мали на увазі передусім.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики