НОВИНИ ПЛЮС

16.05.2009

Заступник голови СБУ — у розшуку

МВС за дорученням Генпрокуратури оголосило в розшук керівника відділу боротьби з організованою злочинністю СБУ Тиберія Дурдинця. Про це повідомив інтернет–сайт газети «Сєгодня». Дурдинцю закидають те, що він, будучи відстороненим від службових обов’язків, продовжував працювати, відкривав кримінальні справи тощо.

Газові контракти переглянуть?

Президент Віктор Ющенко вважає, що уряд має невідкладно ініціювати перед російською стороною вдосконалення контрактів із газових питань і сформувати делегацію для відповідних переговорів.

Згідно з повідомленням прес–служби глави держави, ситуація на газовому ринку буде однією з тем, що обговорюватимуться під час наради вищого керівництва держави та лідерів політичних сил 18 травня. Головна мета наради — обговорення загальнонаціонального антикризового плану, зокрема виконання положень меморандуму з МВФ.

Пізніше Ющенко дещо уточнив повідомлення своїх речників: на прес–конференції у швейцарському місті Райтнау він заявив, що не ставить питання про перегляд газових контрактів, а лише хоче ефективнішого виконання досягнутих домовленостей.

Партактив

У сьогоднішньому засіданні політради партії «Наша Україна» має намір узяти участь Віктор Ющенко. Нагадаємо, на засіданні очікується обрання голови ради партії.