Втамує спрагу... суп

Втамує спрагу... суп

Ледь підвищується на вулиці температура — і вже не виникає ні найменшого бажання довго стояти біля гарячої плити, чи їсти теплі супи та борщі. Тому дуже доречною вимальовується окрошка — такий собі холодний суп–салат, у якому витікання соку з овочів не недолік, а перевага. Ще стрімке підвищення ртутного стовпчика нагадує про бурячники–борщі і заморське гаспачо з кубиками льоду навіть не в тарілці, а в бокалі.

Гаспачо для іспанського мачо

Гаспачо для іспанського мачо

Це зараз яскраво–червоний — кольору крові та пристрасті — холодний суп гаспачо гурмани визнають однією з найкращих страв іспанської кухні (інша смакота — паелья). А починалося усе ще до Колумба, коли, за однією з версій, погоничі мулів брали з собою в дорогу глиняне горнятко, часник, оливкову олію, огірки і сухарі. Десь на узбіччі вони розчавлювали часник, посипали сіллю і змішували його з олією. А потім клали у горнятко огірки та подрібнені сухарі, перемішували і на деякий час залишали, щоб хліб набрався олії.

Всі статті рубрики