НОВИНИ ПЛЮС

30.04.2009

Конституційний Суд

Сьогодні Конституційний Суд оприлюднить своє рішення з приводу подання Президента щодо можливих підстав для розпуску Президентом Верховної Ради. У вівторок КС уже виніс рішення в цій справі, що оцінювала порядок формування уряду коаліцією депутатських фракцій.

Учора ж Конституційний Суд перейшов до закритої частини засідання для ухвалення рішення щодо іншого подання Віктора Ющенка — про призначення парламентом дати президентських виборів. Перед цим відбулося усне слухання у справі. Нагадаємо, раніше Верховна Рада призначила вибори на 25 жовтня.

Партактив

В. о. голови центрального виконкому «Народного союзу «Наша Україна» Роман Безсмертний обговорив із президентом Європейської народної партії Вільфредом Мартенсом подальшу співпрацю між ЄНП та «НСНУ». Зустріч відбулася у Варшаві, де проходить конгрес ЄНП.

Тигіпко готується бути кандидатом?

Сергій Тигіпко іде з посади голови правління українського «Сведбанку». На цю посаду призначений німецький менеджер Райнер Мюллер–Ханке. Він замінить Тигіпка 15 червня, йдеться в прес–релізі банку. «Ми вдячні Сергію Тигіпку, з яким ми співпрацювали протягом двох років. На наш погляд, той факт, що він залишається членом наглядової ради, є позитивним сигналом для клієнтів банку», — заявила Анніка Війкстрем, голова міжнародного банкінгу групи Swedbank.

Раніше йшлося про намір Сергія Тигіпка повернутися у велику політику, очолити Трудову партію й балотуватися в президенти.

Рейтинги

21,9% громадян України готові проголосувати за лідера Партії регіонів Віктора Януковича на виборах Президента. Про це свідчать результати опитування, проведеного «Фондом «Громадська думка» — Україна». 15,3% опитаних проголосували б за Прем’єра Юлію Тимошенко, приблизно така ж кількість (15,1%) — проти всіх. На третій позиції — екс–спікер Арсеній Яценюк (13,8%). Далі — Петро Симоненко (4,3%), Володимир Литвин (3,5%), Олег Тягнибок (2,3%), Віктор Ющенко (2,2%), Віталій Кличко (1,6%). 12,6% опитаних не змогли відповісти, 5,6% — заявили, що не будуть брати участі у виборах.

Опитування проводилося з 13 по 25 квітня. Опитано 1 000 респондентів, статистична похибка вибірки не перевищує 4%, інформують «Українські новини».