Безпрограшні поразки німців

30.04.2009

Перший етап світового форуму у Швейцарії приніс чергові сюрпризи. Якщо в попередні дні сенсації сталися в зустрічах претендентів на медалі, то позавчора несподіванку створили ті, для кого головним завданням є збереження місця серед еліти. Саме в завершальному турі цієї стадії змагань стався розподіл суперників по компаніях.

У зустрічі аутсайдерів групи В у Берні французи несподівано обіграли німців, які ще не так давно були завсідниками чвертьфінальних етапів чемпіонатів світу. Більше того — в лютому «бундестім» здобув путівку на Олімпійські ігри, про що команда Франції може лише мріяти. Але, програвши перший період, підопічні Уве Круппа так і не змогли відігратися.

У поєдинку лідерів цієї групи Росія дала господарям турніру фору, поступившись у стартовій 20–хвилинці, але потім Морозов, Ковальчук і Ко взяли своє.

Без несподіванок завершилися перегони у квартеті А. Хоча угорці й полоскотали нерви білорусам, тримаючи нічию після двох періодів, на більше в них класу не вистачило. Таким чином, за єдине місце, що гарантує збереження прописки серед еліти, боротимуться три колективи (Угорщина і дві найгірші збірні з груп С і D, які визначилися вчора ввечері). Адже Німеччина вилітати з вищого дивізіону не збирається, оскільки саме ця країна прийматиме світову першість наступного року і на правах господарки обов’язково братиме в ній участь.

* * *

А в НХЛ учора зранку за київським часом завершилося перше коло «плей–оф», порадувавши кількох учасників чемпіонату світу — вони зможуть розраховувати на посилення гравцями із заокеанських клубів–«лузерів».

У чвертьфіналах зустрінуться: у Західній конференції — «Детройт» і «Анахайм», «Ванкувер» і «Чи­каго», на Сході — «Піттсбург» і «Вашингтон», «Бостон» і «Кароліна».

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу (Швейцарія). Попередній етап. 3–й тур

Група А. Канада — Словаччина — 7:3, Білорусь — Угорщина — 3:1.

Підсумкове становище: Канада — 9, Білорусь — 5, Словаччина — 4, Угорщина — 0.

Група В. Франція — Німеччина — 2:1, Росія — Швейцарія — 4:2.

Підсумкове становище: Росія — 9, Швейцарія — 5, Франція — 3, Німеччина — 1.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/8 фіналу. «Вашингтон» — «Рейнджерз» — 2:1 (серія до чотирьох перемог — 4:3), «Нью–Джерсі» — «Кароліна» — 3:4 (3:4; Бабчук «К» — 15.32, 3 кидки, «0», 2 хв. штр.).