Рок проти коників

29.04.2009

Щовесни містечко Тускарора у штаті Невада намагається врятуватися від традиційного нашестя: округ атакують полчища комах, відомих під назвами невадські коники або мормонські цвіркуни (так їх прозвали ще в ХІХ ст., коли тварюки зжерли всі посіви селища мормонів).

У квітні коники вилуплюються в пустелях Невади і Юти, швидко досягають зрілості, перетворюючись на комах темно–червоного забарвлення завдовжки до 7 см, і з травня по серпень волочаться по околицях, аби пожерти й відкласти яйця. Літати вони не вміють, тож колони мормонських цвіркунів на полях і автошляхах можуть розтягуватися до двох миль у довжину й милі в ширину. На своєму шляху коники знищують усю рослинність, залазять у двори й будинки, створюють загрозу ДТП на дорогах — коли їх масово чавлять авто і асфальт стає слизьким, та ще й паскудно смердить. Особливо багато «окупантів» з’являється після теплих зим, як–от 2008–2009. Побороти навалу цих цвіркунів — непросте завдання для мешканців південного заходу США.

Як повідомляє «Уолл–Стріт джорнел», мешканці Тускарори до чого лише не вдавалися, доки не вигадали дієвий спосіб опору. Таким виявився… хард–рок. Городяни налаштовують магнітоли на радіостанцію, яка передає музику Led Zeppelin і тому подібні композиції, й умикають звук на повну гучність. Коників можна відлякувати також звуками гонгів, газонокосарок тощо, але саме старий добрий рок найкраще змушує мормонських цвіркунів шукати собі інші маршрути...