Шоколадне яйце, висота якого становить один метр, виготовив відомий закарпатський кондитер Валентин Штефаньо. Для цього йому знадобилося понад 30 кілограмів «солодкого матеріалу» чорного й білого сортів. Кондитер застосував спеціальні полікарбонатні форми, доставлені з Італії, виготовив дві половинки майбутнього яйця й склеїв їх за допомогою того ж таки шоколаду. Зсередини яйце порожнє, а зовні майстер прикрасив його трьома «шухлядками», в які поклали маленькі яйця білого, золотого й бронзового кольору.
На виготовлення писанки знадобилося два дні, після чого її виставили на продаж у найбільшому торговельному центрі Ужгорода. 13 квітня велетенське яйце за 3 600 гривень придбали для Всеукраїнської виставки писанок, яка відкрилася вчора в столичному Українському домі. Тут чекають на приїзд на виставку представника Книги рекордів Гіннесса України, який зафіксує параметри ужгородського «кіндер–сюрпризу». До речі, конкуренцію шоколадній писанці складе сплетене з вербової лози триметрове (!!!) яйце, повідомили «УМ» в Українському домі.
Валентин Штефаньо пообіцяв наступного року перевершити власний рекорд, виготовивши ще більшу писанку з шоколаду. Для цього він використає всі отримані від нинішнього продажу кошти.