Землетрус плюс кримінал

Землетрус плюс кримінал

Мешканцям Аквілли, майже повністю зруйнованої землетрусом, наказали залишити місто і перебратися до терміново розгорнутих 60 наметових таборів. На збори дали п’ять хвилин, не дозволяючи заходити у ще вцілілі будинки, адже вони могли будь–якої миті завалитися. Найнеобхідніші речі виносили рятувальники. Найближчими днями поруйновані квартали міста екскаватори зрівняють із землею.

Усі перемогли і всі програли

Усі перемогли і всі програли

Конституційний суд Молдови прийняв рішення про перерахунок голосів на парламентських виборах 5 квітня. Головуючий Конституційного суду Думітре Пулбере повідомив, що ця процедура відбудеться у найближчі дев’ять днів, крім того, перевірятимуть списки виборців, оскільки опозиція стверджує, що до них були внесені «мертві душі». На парламентських виборах молдавські комуністи отримали 49,48 відсотка голосів, що дає їм 60 із загальної кількості парламентських мандатів. На один менше, ніж потрібно для обрання президентом у парламенті своєї людини. Перерахунок голосів є ніби і задоволенням вимог опозиції під час бурхливих подій минулого тижня в Кишиневі, але, з іншого боку, комуністи так легко погодилися на перерахунок, можливо, тому, що розраховують отримати внаслідок його той один необхідний мандат.

Мітинг — проти двірників

Мітинг — проти двірників

Учора перед грузинським парламентом зібралися мітингувальники — противники президента Михаїла Саакашвілі відмовилися від перерви, яку оголосили на час Вербної неділі, і знов закликали співгромадян до акції непокори. А все через інцидент минулої ночі: до табору опозиції, розбитого посеред площі, увірвалися з півсотні невідомих і потрощили сцену для виступів та звукову апаратуру. Опозиція звинуватила в організації погрому владу.

Громадянська війна або військовий переворот

Громадянська війна або військовий переворот

Учора армія Таїланду після попереджувальних пострілів у повітря відкрила прямий вогонь по учасниках антиурядової демонстрації в центрі Бангкока. Це після нічних сутичок демонстрантів із військовими. 74 особи потрапили до шпиталів із пораненнями, кілька із них — з тяжкими, повідомляє Бі–Бі–Сі. Поранені є також серед військовослужбовців. Окрім вогнепальної зброї, армія застосувала також сльозогінний газ. Це була перша серйозна сутичка впродовж майже тижня, відколи в Таїланді тривають антиурядові акції протесту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики