Ходить Обама по городу...

14.04.2009

У прогресивного президента й дружина прогресивна. Перша леді США Мішель Обама влаштувала на відомій галявині біля Білого дому город і засадила його наприкінці минулого тижня. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», дружині американського лідера допомагали поратися на грядках 25 учнів однієї з початкових шкіл Вашингтона. Вони посіяли салат різних сортів, цибулю, зелений горошок, огірки та деяку іншу зелень. Перший урожай із президентських грядок мають зібрати — знову за допомогою школярів — уже через два тижні, а по тому висадять ще й помідори. Крім того, інформує АР, в резиденції глави США найближчим часом з’явиться пасіка.

Зелень із городу Мішель Обами планують відправляти не тільки на кухню Білого дому, а й використовувати для приготування безплатних обідів для безпритульних (цікаво, це ж скільки овочів там має вирости!).

Але помиляється той, хто думає, що це Обами вперше здогадалися влаштувати біля президентського офісу грядки. Вперше город на галявині біля Білого дому ще в 1943 році влаштувала Елеонора Рузвельт. «Город перемоги» тодішньої першої леді показував американцям, що й у важкі часи можна забезпечити сім’ю смачною і недорогою їжею.

Мішель Обама, закладаючи грядки, оголосила, що її мета — пропаганда здорового харчування серед американців.