Перші винні — в «Ощадбанку»

Перші винні — в «Ощадбанку»

Харківська обласна прокуратура порушила карну справу за фактом службової халатності посадових осіб місцевого відділення «Ощадбанку», співробітники якого два тижні тому загинули від куль невідомих бандитів. Слідчі встановили, що троє інкасаторів виїхали збирати гроші без інструктажу, бронежилетів і на автомобілі, який не обладнаний усіма необхідними засобами безпеки. Більше того, обласне управління банку займається інкасацією за документами, виданими на основі постанови Національного банку України, що давно втратила дію. А тому, повідомляє прес–служба обласної прокуратури, з 2002 року і донині посадові особи фінансової установи перевозять цінності без необхідного дозволу. Банк користувався також застарілою інструкцією, яка регламентує діяльність інкасаторської служби. Оскільки ж новий циркуляр, який чомусь не потрапив до рук харківських банкірів, а саме він передбачає низку заходів із профілактики таких НП, порушення карної справи виглядає логічним кроком.

Вогняний стовп від неліквіду

Вогняний стовп від неліквіду

Газові конфлікти у нинішній кризовий час трапляються через діаметрально інші причини, ніж ще півроку тому. Якщо донедавна блакитного палива для всіх не вистачало і його вартість постійно зростала, то зараз через падіння ділової активності у більшості держав законтрактований газ раптом став для них зайвим. Перше серйозне протистояння на тему «Купуй! Не хочу!!!», що розгорілося між Росією та Туркменістаном через аварію на туркменській ділянці газогону, здатне, як це не дивно, дорого обійтися нашій державі.

Помста за правду

Помста за правду

Інцидент, на перший погляд, ординарний: 10 квітня двоє нападників побили мешканку Бердянська Галину Б. і, прихопивши сумку потерпілої, де були гроші, документи і ключі від кількох квартир, намагалися дременути. Зі струсом мозку жінку госпіталізовано, а до тями вона прийшла лише наступного дня. У звичній для українських реалій НП насторожує низка обставин. Коли потерпіла вже могла дещо пригадати, хтось зателефонував на її «мобільник» і, презентувавши себе за слідчого, почав з’ясовувати деталі, адреси... Пообіцяв прийти наступного дня опівдні. Не прийшов і досі. Вже минула четверта доба з часу інциденту, а потерпілу досі офіційно навіть не опитали!

Мор у «Казці»

Мор у «Казці»

Таким згорьованим кримські медійники ще не бачили Олега Зубкова, директора першого на теренах СНД приватного зоопарку і депутата–бютівця місцевого парламенту. На вчорашній прес–конференції солідний чоловік, колишній морський офіцер, ледве стримував сльози. Для нього це справді трагедія — втрата улюбленця шимпанзе Чарлі, а потім один за одним і пари рисів, вагітної пуми, вовка, лева, пари гімалайських ведмедів.

Із ребра Євгенового

Із ребра Євгенового

За активну участь у суботнику 11 квітня міський голова Запоріжжя Євген Карташов «заплатив»... переломом ключиці і п’ятого ребра. Цей прикрий факт низка ЗМІ розтиражувала вчора як «невдалу спробу 66–річного запорізького мера освоїти байкерський мотоцикл», у результаті чого «Євген Карташов госпіталізований».

Без шансу на посадку

Без шансу на посадку

У дні, коли вся Україна згадувала львівську студентку Ольгу Жагаляк, яка рік тому загинула на харківському атракціоні «Матриця», усе той же парк імені Горького став місцем ще однієї трагедії: з кабіни канатної дороги зірвався хлопець, який разом із двома товаришами спробував покататися «зайцем». За свідченням очевидців, юнак схопився за поручні атракціону, але не зміг підтягтися на руках настільки, аби добратися до сидіння.

Обдаровані і вшановані

Обдаровані і вшановані

Відтік національного інтелекту за кордон набув загрозливого характеру, і про це говорили на всіх рівнях. Зарплати науковців, професорів, викладачів у більшості вітчизняних закладів залишаються скромними, а можливості реалізовувати себе творчо — не великі. Отже, українське суспільство має створити сприятливі умови для інтелектуального потенціалу молоді — вирішили у Міжнародному благодійному фонді «Україна 3000» і заснували Всеукраїнський молодіжний конкурс «Новітній інтелект України».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики