Відтепер пасажирам поїзда № 6/5 «Київ—Москва» не доведеться купувати пиріжки у бабусь на перонах. Південно–Західна залізниця запроваджує «експеримент із забезпечення пасажирів харчуванням та напоями». Так, з 5 квітня пасажири у вагонах купейних, СВ потяга «Київ—Москва» матимуть можливість придбати «ланч–бокс». «УМ» поцікавилася в «Укрзалізниці» про нову послугу, та тут, схоже, ще самі не знають, чим годуватимуть клієнтів. «Ніхто не готуватиме солянку, але це буде не лише сухий пайок, — розповіли «УМ» у прес–службі. — У меню ввійде сир і ковбаска, джем, булочка...».
Треба лише при оформленні квитка сплатити додатково 35 гривень, якщо ви мандруєте в купейному вагоні, або 45 — для вагону СВ. «Послуга надається за бажанням пасажирів!» — наголошують залізничники.
Те, що у нас є експериментом, у країнах Західної Європи та в Росії — давно існуюча норма. На «Львівській залізниці» про «ланч–бокс» знають, але в себе таких новацій наразі не запроваджують. «В Україні це лише експеримент. У поїздах далекого сполучення людина повинна бути забезпечена всім необхідним, — зазначила в коментарі «УМ» працівник прес–центру Львівської залізниці Юлія Грабова. — Російські пасажири точно користуватимуться новою послугою Південно–Західної залізниці, а українські, думаю, невдовзі теж «підтягнуться».