Питання пріоритетів

01.04.2009
Питання пріоритетів

Ігор Карпенко позавчора не дозволив гравцям «Югри» відзначитися бодай одного разу. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Для провідної команди України настала пора вирішальних матчів. Нещодавно кияни завершили виступи в чемпіонаті Білорусі й національній першості — щоправда, виступали там переважно дублюючим складом. Тепер же прийшов час найкращим кадрам показати свою справжню силу. «Сокіл» грає на чвертьфінальній стадії російської вищої ліги, а збірна України, складена переважно з «пернатих», починає готуватися до чемпіонату світу в першому дивізіоні. Керманичу обох цих команд Олександру Сеуканду доводиться вирішувати непросте завдання, як підстрелити двох зайців, — щоб і клуб не осоромився, й національна збірна підійшла до першості світу у всеозброєнні.

Поки що «біло–сині» виступають у матчах на вибування в «вишці» основним складом. У неділю вони провели чи не найгірший поєдинок сезону, поступившись у Броварах «Югрі» з рахунком 0:2. Наступного дня, вочевидь, отримавши гарного прочухана від тренерів, господарі так само «всуху» помстилися команді з Ханти–Мансійська — 3:0. Уболівальники віддячили своїм улюбленцям, кидаючи на лід після кожного голу червону троянду. Не допоміг гостям і забивний форвард Олексій Зоткін, котрий минулого сезону виступав за «Сокіл». Щоправда, в Україні він вийшов на знайомий лід після двомісячного заліковування травми.

У четвер і п’ятницю суперники ще двічі зустрінуться в серії до трьох перемог уже на півночі Тюменської області. У ці ж дні збірна України в Броварах проведе два контрольні поєдинки з клубом КХЛ — «Нафтохіміком». Проте на протистояння з «Югрою» «Сокіл» сьогодні вилетів чартерним рейсом в основному складі. За національну ж команду зіграють легіонери, двоє представників «Білого барса» й «соколи», які не вирушили до Росії.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. «Плей–оф». 1/4 фіналу (другі матчі серій до трьох перемог). «Сокіл» — «Югра» — 3:0 (2:0, 1:0, 0:0; Харченко, 6; Литвиненко, 18 (більш.); Побєдоносцев, 34; серія — 1:1), «Дмитров» — «Мечел» — 6:0 (2:0), «Автомобіліст» — МХК «Крилья совєтов» — 0:3 (0:2), «Іж­сталь» — «Нафтовик» (А) — 3:1 (1:1).