Надії на Хоттабича з мішком грошей

20.03.2009
Надії на Хоттабича з мішком грошей

Гол Віталія Лахматова лише підсолодив «Соколу» гіркоту поразки. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Повторна зустріч киян і рязанців у Броварах була такою ж бойовою, як і перше побачення суперників по 1/8 фіналу «плей–оф» російської «вишки». От тільки результат виявився протилежним — гості реваншувалися за поразку днем раніше.

Головною причиною невдачі керманич «Сокола» Олександр Сеуканд назвав упере­джене суддівство. На післяматчевій прес–конференції він раз–по–раз повертався до цієї теми: «Стільки грати в меншості — в будь–якої команди вичерпаються сили! Як «посадили» нас російські судді півроку тому «на свисток», так і досі тримають у лабетах». Хоча віддав Сеуканд належне й тактичній виучці суперника, який зумів скористатися помилками захисту «біло–синіх». Не виручило господарів і повернення на лід після дискваліфікації Андрія Срюбка.

Утім головною проблемою для української команди наразі є питання не спортивного, а фінансового характеру. Схоже, терпець хокеїстів через тривалу невиплату зарплатні уривається, й вони готові до страйку. Уже навіть подейкують, що «Сокіл» може не поїхати на третій і четвертий матчі серії — гравці не мають бажання, а в керівництва, за словами Сеуканда, немає навіть квитків до «сонячного міста Рязань». Емоційний наставник киян дійшов до алегорій, висловивши сподівання, що ситуацію врятує... старик Хоттабич, який принесе його підопічним мішок грошей. Адже зараз наш клуб приймає гостей за свій рахунок, і це при тому, що не може забезпечити харчування навіть сво­їм хокеїстам.

Учора капітан команди Юрій Гунько мав зустрітися з президентом ФХУ Анатолієм Брезвіним, аби знайти вихід зі скрутного становища. Якщо ситуація не поліпшиться, це негативним чином може вплинути й на збірну України. А національній команді вже за три тижні доведеться захищати честь держави на чемпіонаті світу в першій лізі.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. «Плей–оф». 1/8 фіналу (перші два матчі серій до трьох перемог). «Сокіл» — «Рязань» — 4:2, 2:3 (1:2, 0:1, 1:0; Дяченко, 6; Лахматов, 52 — Баранов, 11; Нагайцев, 13; Куняков, 36 (більш.)); «Дмитров» — «Капітан» — 2:3, 3:2; «Мечел» — «Молот–Прикам’я» — 4:1, 4:1; «Югра» — «Південний Юрал» — 4:1, 1:2 Б; «Автомобіліст» — «Газовик» — 4:1, 3:1; «Рись» — МХК «Крилья совєтов» — 1:7, 2:11; «Іжсталь» — «Торос» — 1:3, 2:1 Б; «Нафтовик» (А) — «Супутник» — 4:0, 0:3.

* * *

НХЛ. «Кароліна» — «Нью–Джерсі» — 4:2 (Бабчук «К» — 20 хв., 2+0, 3 кидки, «0»).

За дві закинуті шайби українського захисника «Ураганів» Антона Бабчука назвали першою зіркою матчу. Загалом на рахунку киянина в цьому сезоні вже 11 голів.

 

ЗБІРНА

Тренерський штаб збірної України визначився з розширеним списком кандидатів до збірної України, яка 11—17 квітня в польському місті Торунь битиметься за єдину путівку до елітної світової ліги. Перелік охоплює 41 хокеїста.

У рамках підготовки до чемпіонату світу в першому дивізіоні українці проведуть чотири товариські зустрічі з командами КХЛ — «Нафтохіміком» (2 і 3 квітня) й «Торпедо» (6 і 7 квітня).