РАХУНКОВА ПАЛАТА

20.03.2009

150 мільйонів доларів
як частку грошей від продажу Японії квот на викид парникових газів має намір отримати Міністерство житлово–комунального господарства України після підписання відповідного контракту на загальну суму 300 мільйонів доларів США. Як повідомив очільник міністерства ЖКГ Олексій Кучеренко, 7—11 березня відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між українською делегацією і представниками японської федерації бізнесу «Кейданрен». Міністр додав, що проекти зі зниження викидів парникових газів в Україні почнуть функціонувати вже в цьому році.

 

17 мільйонів тонн зерна
продала наша держава станом на сьогодні. За словами першого заступника міністра аграрної політики Юрія Лузана, з них 8,7 мільйона тонн становить експорт пшениці. Ще 5,4 млн. тонн Україна продала ячменю, 2,8 млн. тонн — кукурудзи та інших культур. Окрім того, пан Лузан зазначив, що нині наша країна вже експортувала 2,5 мільйона тонн ріпаку, близько 360 тисяч тонн соняшнику та понад 210 тисяч тонн сої. Раніше міністр аграрної політики Юрій Мельник заявив, що Україна в цьому році зможе продати за кордон близько 25,5 мільйона тонн зерна.

 

13,5 мільйона швейцарських франків
виплатило Міністерство фінансів України купонного доходу за єврооблігаціями 2006 року випуску. Мінфін також повідомляє, що у вересні та грудні 2006 року наша держава здійснила емісію облігацій зовнішньої державної позики на загальну суму 768 мільйонів швейцарських франків. А запозичення робили за ставкою 3,5 відсотка річних.

 

6,7 мільйона мільйонерів
проживають нині у Сполучених Штатах Америки, що з початку минулого року на 27 відсотків багатіїв менше, ніж було ще позаминулого року — 9,2 мільйона мільйонерів. Згідно з інформацією, оприлюдненою у доповіді дослідницької і консалтингової групи Spectrem Group, яка аналізує ринок США, таке скорочення є драматичним, оскільки багатіїв поменшало у зв’язку з кризою, тоді як ще п’ять років тому в США спостерігався просто «бум» мільйонерів.

 

6 мільйонів безробітних
становить показник незайнятості населення Росії, а за останні п’ять місяців лише офіційно на біржу праці стали 200 тисяч людей. Водночас, заявив президент РФ Дмитро Медведєв, держава зробить усе, аби не допустити настільки масштабних виявів кризи, які були у 80—90–х роках. «Нині у нас принципово інша економіка, ніж була тоді», — аргументував свої гарантії російський президент.

 

70 відсотків сміттєзвалищ
на території Вінницької області не відповідають санітарним нормам і несуть загрозу довкіллю. Як повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація, із 40 місць для побутових відходів 28 не є придатними для використання. Водночас, додають в ОДА, з 604 сміттєзвалищ, які діють на території сіл Вінниччини, 212 давно потрібно ліквідувати як не придатні для зберігання відходів.

 

30—50 відсотків
становить показник падіння виїзного туризму з України у зв’язку з кризою. За інформацією голови Державної служби туризму та курортів Анатолія Пахлі, такі висновки відомство зробило на підставі даних, наданих туроператорами. Відтак, зазначив пан Пахля, наша держава робить ставку на внутрішній туризм, який, за підсумками минулого року, пішов угору, а кількість іноземців, котрі побували в нашій державі, зросла на 300 тисяч осіб і сягнула позначки 1,7 мільйона людей.

 

22 трактори
виробила наша держава у січні–лютому поточного року, що свідчить про скорочення виробництва важких машин на 98 відсотків. За повідомленням Держкомстату, також у порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротилося на 97 відсотків виробництво сівалок — всього 45 штук. Водночас, констатує Держкомстат, ще в 2008 році спостерігалася зворотна тенденція: тоді виробництво тракторів для сільського та лісового господарства зросло на 20 відсотків порівняно з 2007 роком і становило, за підсумками року, 6339 штук.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>