На нари — Кучму й Литвина!

На нари — Кучму й Литвина!

«УМ» уже повідомляла, що на минулому тижні народний депутат від БЮТ Григорій Омельченко звернувся до Генпрокурора з депутатським запитом «Про порушення кримінальної справи та притягнення до відповідальності державних діячів та посадових осіб, у діях яких є ознаки злочинів, у тому числі, підбурювання і замовлення викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, що спричинило його вбивство».
Депутат Омельченко надав «Україні молодій» копію свого запиту на ім’я Генпрокурора Медведька, в якому він детально розписує злочини, ймовірно вчинені Кучмою ще з 1993 року (коли він перебував на посаді Прем’єр–міністра) і до завершення його президентських повноважень. Наприкінці запиту депутат Омельченко вимагає від Генпрокуратури порушити проти Леоніда Кучми кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених... аж шістнадцятьма статтями Кримінального кодексу! За ознаками злочину, передбаченого двома статтями КК — ч.4 ст.27 і ч.3 ст. 146 (підбурювання до викрадення Георгія Гонгадзе, що спричинило тяжкі наслідки — його вбивство), народний депутат вимагає порушити кримінальну справу ще й стосовно Володимира Литвина — колишнього керівника Адміністрації Президента, а нині спікера Верховної Ради. Нагадаємо, що назву запиту Омельченка із певним невдоволенням змушений був публічно зачитати під куполом ВР особисто спікер Володимир Литвин.

«Альфа» і омега

«Альфа» і омега

Свою першу прес–конференцію новопризначений голова Служби безпеки Валентин Наливайченко провів через тиждень після результативного для нього голосування народних депутатів. На Володимирській, 33 зазначають, що в історії СБУ він — перший керманич, призначений українським парламентом за поданням Президента. Для всіх його попередників було достатньо відповідного указу глави держави. Те, що Валентин Наливайченко, який понад два роки лише виконував обов’язки голови, відтепер повноцінний керівник спецслужби, учора відчули на власній «шкурі» і журналісти: кожен представник ЗМІ змушений був пройти рамку металошукача та вивернути кишені. Раніше спілкування мас–медіа із паном Наливайченком таких заходів безпеки не передбачало. Але в іншому новий голова СБУ так само відверто і просто спілкувався зі ЗМІ й навіть по–людськи «зізнався», що новина про розгляд його призначення у ВР застала його у Запоріжжі — під час відвідування могили матері.

Всі статті рубрики