РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.03.2009

500 мільйонів доларів
кредиту одержить Білорусь від Росії для боротьби з наслідками кризи. Відповідну постанову вже підписав прем’єр–міністр РФ Володимир Путін, повідомляє прес–служба партії «Єдина Росія». Позика стане другою з початку минулого року. Як зазначив пан Путін, у 2008 році Російська Федерація вже надала Білорусі 1 мільярд доларів стабілізаційного кредиту. Окрім того, глава уряду РФ додав, що минулого року «Газпром» проплатив акції «Белтрансгазу» на суму понад 1,2 мільярда доларів США.

 

46 мільйонів осіб
у світі можуть залишитися цьогоріч за межею бідності через економічну кризу, вважають експерти Світового банку. А безпосередніми причинами, які призведуть до цього, фахівці називають скорочення робочих місць і зниження зарплат. У Світовому банку також додають, що 94 держави із 116, які розвиваються, вже відчувають уповільнення темпів економічного зростання. У СБ також припускають, що вже до кінця поточного року близько сотні країн може зіткнутися з проблемою державних і приватних боргів, загальний обсяг яких сягне щонайменше 268 мільярдів доларів США.

 

43 мільйони доларів
виділила на реконструкцію стадіону «Металіст» влада Харкова. Рішення про фінансування ухвалила обласна рада, яка знайшла гроші за рахунок перерозподілу коштів обласного бюджету, передбачених на стабілізаційний фонд, нерозподілених коштів та цільової субвенції з міського бюджету Харкова.

 

2,6 тисячі батьків
відмовилися торік вакцинувати своїх дітей на Кіровоградщині. Як зазначив санітарний лікар області Федір Чорний, нині від поліомієліту щеплення пройшло 90 відсотків дітей регіону, яким ще не виповнився рік. Ще 83% немовлят отримали уколи від гепатиту В. Пан Чорний також додав, що наразі в області не спостерігають спалаху інфекційних захворювань, хоча наголосив на несвоєчасності постачання вакцини, нестачу якої медикам довелося компенсувати за рахунок тогорічних залишків.

 

843 чоловіки
припадає на 1000 жінок в Автономній Республіці Крим. За повідомленням Головного управління статистики АРК, на півострові нині проживає понад мільйон осіб слабкої статі або більше 54 відсотків від усього населення. Середній вік жінок у Криму становить 74 роки, що на 12 років більше, ніж тривалість життя чоловіків.

 

135 дітей
віком до трьох років перебувають нині в жіночих пенітенціарних закладах України. Як повідомила заступник голови Державного департаменту з питань виконання покарань Наталя Калашник, упродовж останніх трьох років у тюрмах не було зафіксовано жодної відмови ув’язнених матерів від своїх дітей. Загалом сьогодні в нашій державі за ґратами перебувають 6,5 тисячі жінок, 17 із яких засуджено до довічного терміну ув’язнення.

 

61 засудженого
помилував Президент України Віктор Ющенко, підписавши днями відповідний указ. Задовольнивши клопотання громадян, а також народних депутатів, глава держави амністував дев’ять жінок і 52 чоловіків, з яких 36 молодих осіб, шість — похилого віку, два інваліди, один учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та дев’ять багатодітних.

 

18 відсотків
депутатських місць у парламентах світу, враховуючи вибори, які в минулому році відбулися у 54 країнах світу, належать жінкам. За повідомленням Центру новин Організації Об’єднаних Націй, міжнародне співтовариство надто повільно йде до досягнення гендерної рівності у вищих органах законодавчої влади. Відтак, аналізує ООН, із такими темпами жінки будуть представлені у парламентах світу на рівні 30 відсотків не раніше, ніж через 20 років.

 

6 пам’ятників Леніну
демонтували минулого року на Херсонщині. Також у регіоні стало менше на два радянських пам’ятних знаки. Демонтаж здійснюють за розпорядженням голови облдержадміністрації Херсонської області Бориса Сіленкова. У 2009 році документ передбачає активізацію знесення монументів і пам’ятних знаків, присвячених особам і символам комуністичного тоталітарного режиму. Також Херсонська ОДА визнала нерезультативною щодо цього роботу райдержадміністрацій і міськвиконкомів у 2008 році.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>