Ввозиш? Плати!

Ввозиш? Плати!

На доволі часте запитання «Чому ліки за кордоном бувають дешевші, ніж такі самі препарати в нас?» чиновники від медицини люблять відповідати запитанням «А чому компанії, які ввозять ці ліки до України, завищують реальну вартість таблеток і розчинів для ін’єкцій?» Посадовці пояснюють, що «перебріхування» цін експортерами з метою отримати більше зиску сьогодні не є дивиною. Швидше, навпаки...

Усі хвороби — від нервів?

Усі хвороби — від нервів?

Наукові дослідження доводять, що тривалий інтенсивний стрес не тільки спричиняє різні психологічні проблеми (підвищену втомлюваність, тривожність, дратівливість), а й доводить людину до серйозних соматичних хвороб — таких, як виразка шлунка, бронхіальна астма і навіть інфаркт. Механізм такої душевно–тілесної взаємодії доволі простий. Узяти хоч би виразку. У багатьох людей під час стресу посилюється вироблення шлункової кислоти і фермента гастрина–17, повідомляють «Медновини». Якщо стрес минає швидко, від цього не буде великого зла. Але якщо психічне напруження довго не знаходить виходу, шлунок буквально починає перетравлювати сам себе. Зрозуміло, що в такому випадку традиційні засоби лікування допоможуть лише на деякий час прибрати неприємні прояви хвороби, а причина нездужання залишиться за межами досяжності таблеток. Тому в лікуванні «нервової» виразки потрібна допомога не лише гастроентеролога, а й психотерапевта. Якщо цього не зробити, через деякий час «стресова» болячка нагадає про себе знову.

Дорога дешевизна

Дорога дешевизна

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Залишки здорового глузду примушують нас економити. Україна не може дозволити собі колишню розкіш життя в кредит. Кабмін переконливо просить нас жити «по кишені». Зокрема, переважно використовувати медикаменти, що вироблені в Україні. Логіка в цьо­му, безумовно, є: так звані бюджетні закупівлі ліків повинні бути максимально рентабельними. Закуповуючи для подальшого безкоштовного розповсюдження медикаменти, ми повинні бути впевнені в їхній максимально можливій дешевизні при мінімально можливій ціні. Це думка Кабміну.

Всі статті рубрики