НОВИНИ ПЛЮС

06.03.2009

Прем’єрка зустрілася з «НУНС»

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко вчора вранці взяла участь у засіданні фракції «Наша Україна — Народна самооборона». Як повідомила УНІАН народний депутат Ірина Геращенко, кадрові питання на зустрічі не обговорювали. «НУНСівці» ставили питання щодо необхідності «жорсткого виконання рішень коаліції». Зокрема, йшлося про голосування БЮТівців за відставку Володимира Огризка після того, як коаліція ухвалила рішення не голосувати. За словами Геращенко, на засіданні фракції пролунало «застереження, що така процедура не може застосовуватися щодо міністрів, які обрані до уряду від фракції «НУНС».

Також учора о 19–й годині мали відбутися загальні збори коаліції, де планувалося розглянути в тому числі й питання щодо голосування за відставку Огризка.

Юля і Ющенко зібралися у Брюссель

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко 19 березня відвідає Брюссель, де візьме участь у черговому саміті Європейської народної партії. Як повідомив журналістам віце–прем’єр Григорій Немиря, в рамках саміту Тимошенко проведе низку двосторонніх зустрічей і відвідає брюссельську конференцію з питань модернізації української газотранспортної системи. Немиря також повідомив, що й Президент Віктор Ющенко висловив бажання взяти участь у цій конференції.

Парламент згадав про арешт Колесникова

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин порушення кримінальної справи й утримання під вартою колишнього голови Донецької облради, народного депутата від Партії регіонів Бориса Колесникова. За відповідну постанову, ініційовану «регіоналом» Нестором Шуфричем, проголосували 208 депутатів (для створення ТСК потрібно щонайменше 150 голосів).

Банкова хоче скоротити заступників Черновецького

Керівник секретаріату Президента Віктор Балога пропонуватиме Віктору Ющенку скасувати розпорядження голови Київської міськ­держадміністрації Леоніда Черновецького про призначення кількох його заступників. Як повідомляє прес–служба Президента, Балога підготував пропозиції щодо скасування розпоряджень голови КМДА про призначення «тих заступників, які всупереч законодавству не були погоджені з главою держави». «Всі юридичні підстави для такого кроку є. Події останнього часу гостро ставлять питання про наведення ладу в Києві, і рішучих кроків уже не уникнути», — каже Балога.