ХРОНІКА

06.03.2009

Бокс

Українець Володимир Сидо­ренко домовився про матч–реванш із чемпіоном світу за версією WBA у ваговій категорії до 53,4 кг — панамцем Ансельмо Морено. Очікується, що бій відбудеться 2 травня в німецькому Бремені. Нагадаємо, що єдиної поразки на професіональному ринзі уродженець Енергодара 31 травня минулого року зазнав в бою саме з Морено.

* * *

Чемпіон світу за версією WBC у суперважкій вазі (понад 91,7 кг) Віталій Кличко активізував підготовку до двобою з кубинцем Хуаном Карлосом Гомесом, що відбудеться 21 березня в Штутгарті. До тренувального табору 37–річного українця в Австрії для проведення спарингів приїхали два відомі американці — Тоні Томпсон і Кріс Бірд. Саме Бірд свого часу завдав Віталієві однієї з двох поразок у кар’єрі (Кличко не вийшов на десятий раунд через травму). За старшого брата Крісу згодом двічі помстився Володимир; він же минулого літа побив і Томпсона.

Теніс

На турнірі серії WTA в Монтерреї (Мексика, хард, призові — 220 тисяч дол.) киянка Марія Коритцева в першому колі переграла словачку Ленку Вінерову (6:4, 6:1), але в наступному раунді поступилася сьомому номеру посіву, аргентинці Гіселі Дулко, — 2:6, 4:6.

Хокей

Чемпіонат України. 1/4 фіналу (перші матчі серій до двох перемог). «Ватра» — АТЕК — 1:6, «Придніпровськ» — «Білий барс» — 3:6.

Визнання

Експертна комісія НОК визнала найкращим спортсменом України в лютому лижницю Валентину Шевченко. За підсумками таємного голосування, фахівці віддали перевагу броварчанці перед київською санницею Наталією Якушенко, яка також уперше в кар’єрі здобула бронзову медаль чемпіонату світу. Найкращим тренером місяця назвали наставника Шевченко — Валерія Леснікова.