Репетиція чи фінал?

06.03.2009
Репетиція чи фінал?

У зустрічі харків’ян і киян виникало чимало спірних моментів. (Фото з офіційного сайту «Металіста». )

Майбутні зустрічі двох провідних українських команд у Кубку УЄФА, крім усіляких інших дивідендів для наших уболівальників, додали ваги й національному чемпіонату. Позавчорашній двобій «Металіста» й «Динамо» в Харкові дехто вже поспішав розглядати з проекцією на протистояння в єврокубках, хоча самі учасники події на цьому увагу намагалися не акцентувати.

У господарів не змогли вийти на поле через хворобу Зезе і Девич, кияни ж грали основним на даний момент складом. Матч вийшов бойовим, із великою кількістю єдиноборств. Гравці «завелися», декілька разів виникали сутички, не почувався спокійно й одеський рефері Віталій Годулян.

У першому таймі дії гостей виглядали явно більш злагодженими, харків’яни ж були приголомшені активністю динамівців. Виявилося, що обіграти напівдублюючий склад «Сампдорії» значно легше, ніж основу віце–чемпіона України.

Перший гол, як сказав пізніше Юрій Сьомін, став наслідком щасливого збігу обставин — після кутового м’яч зачепив не лише Михалика, а й когось із господарів. А коли по перерві «Металіст» нарешті «намацав» свою гру, на нього чекав удар у вигляді вилучення Папи Гуйє — сенегалець зупинив Артема Кравця фолом останньої надії. Молодий і швидкий київський форвард знайшов свій шанс відзначитися пізніше, коли втілив у гол побачення з Олександром Горяїновим і зняв питання про переможця — 2:0.

На післяматчевій прес–конференції наставники обох команд визнали, що гра була рівною. Харківські футболісти нарікали на несправедливе суддівство, зокрема, на моменти, коли Годулян міг призначити 11–метрові за падіння Коельйо й Едмара. А динамівець Ель–Каддурі згадував про симуляції з боку господарів. Що зміниться в діях суперників за тиждень, побачимо вже 12 березня в Києві.

Перемога «Динамо» дозволила йому відірватися від найближчого переслідувача вже на дев’ять очок, а від головного конкурента останніх років, «Шахтаря», — на 12. З урахуванням реалій нашої першості це вже фактично означає кінець чемпіонських перегонів — «золото», швидше за все, повернеться з Донбасу в столицю.

 

ТАБЛО

Українська прем’єр–ліга. Останній матч 18–го туру: «Металіст» — «Динамо» — 0:2 (Михалик, 17; Кравець, 68; вилучення: Папа Гуйє, 54 («М»); 26 000 глядачів).

Лідери: «Динамо» — 46, «Металіст» — 37, «Ворскла» — 36, «Металург» (Д), «Шахтар» — 34, «Металург» (З) — 30...