Болонський процес «вовків»

13.02.2009
Болонський процес «вовків»

Чергові два очки «прилітають» у кошик «Києва». (Фото ФІБА–Європа.)

Після двох доволі легких перемог у Кубку виклику на «Київ» очікувало більш серйозне випробування. Позавчора ввечері «інтернаціонал» Саші Обрадовича зустрічався з колись грізним італійським «Віртусом». У 1998 році команда з Болоньї, виступаючи під назвою «Кіндер», виграла найпрестижніший клубний турнір Старого світу — Євролігу УЛЄБ. Нині ж підопічні Маттео Бонічоллі задовольняються участю в третьому за рангом єврокубковому змаганні.

Попри це, «Віртус» вважається одним із головних претендентів на перемогу в Кубку виклику. Свій статус він підтвердив, хоча не надто переконливо, і в дуелі з віце–чемпіоном України. Гостям явно бракувало снайпера, який у вирішальні хвилини взяв би ініціативу на себе й приніс команді очки. Потенційним героєм міг бути Клей Такер, але американець знову травмувався. Лікарі «вовків» вважають, що до «Фіналу чотирьох» Кубка України, який стартує у столиці сьогодні, відновитися Такеру буде важко.

Доля протистояння вирішилася на початку четвертої 10–хвилинки. Кияни вийшли на заключний відрізок із перевагою в три очки — 52:49. Але тут господарі зрозуміли, що слід уже щось вирішувати, й шокували «Київ» ривком 13:0! Найбільше неприємностей «зелено–жовтим» приніс американський «малюк» Ірл Бойкінс (165 см), колишній гравець НБА.

Перші пункти в цій чверті кияни набрали аж на восьмій хвилині. Обрадович замість того, щоб узяти тайм–аут і привести підопічних до тями, безпорадно дивився, чи впораються вони самі. Не вийшло. І тепер треба думати, як утримати за собою лідерські позиції в групі.

 

ТАБЛО

Кубок виклику. 2–й груповий етап. Група J. 3–й тур. «Віртус» (Італія) — «Київ» (Україна) — 68:64 (18:10, 16:20, 15:22, 19:12; Бойкінс (15) — Байрамович, Райт (по 13), Маркоїшвілі (11)), «Еве баскетс» (Німеччина) — «Галатасарай» (Туреччина) — 85:93.

Турнірне становище: «Віртус», «Київ» — 5, «Галатасарай», «Еве баскет» — 4.