Яким шляхом підемо, товариші?

Яким шляхом підемо, товариші?

Пам’ятник Леніну біля Будинку культури «Хімік» минулого року відзначив п’ятдесятиліття з часу встановлення. Піввіку вождь традиційно вказував дорогу «товаришам». Тепер із цим буде складніше, бо від радянського ідола минулого століття залишилися на постаменті лише ноги. Недавньої ночі пам’ятник перетворився на купу уламків.

«Як батько і як Президент...»

«Як батько і як Президент...»

«Мої почуття великі і щирі, адже я сьогодні виступаю не лише як Президент, а і як батько», — сказав Віктор Ющенко, вручаючи дипломи випускникам–магістрам Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Їх, цьогорічних випускників, — 146, і серед них — син Президента Андрій Ющенко.

Криза не тітка

Криза не тітка

Учора це стало темою обговорення виїзної колегії міноборони РФ на чолі з міністром Анатолієм Сердюковим. Вона пройшла за зачиненими дверима у штабі флоту в Севастополі. Можливо, якусь дозовану інформацію про підсумки колегії дасть лише прес–служба МО РФ. Раніше ж повідомлялось у ЗМІ, що російські військові планують передати українській стороні тутешній судноремонтний завод, флотський яхт–клуб, що розташований у Севастопольській бухті, і декілька недобудованих багатоповерхівок для родин моряків у «спальних» районах міста, земельних ділянок під ними і таке інше. За джерелами «УМ», командування українських ВМС на ту колегію не запрошували (воно в той день проводжало в останню путь свого колегу — колишнього начштабу ВМС Віктора Фоміна. — Авт.).

Брюссель слухатиме Козявкіна

Брюссель слухатиме Козявкіна

Засновника Міжнародної клініки відновного лікування, доктора медичних наук Володимира Козявкіна нещодавно запросили до Європарламенту, де він ознайомлюватиме всіх зі своєю унікальною методикою лікування дитячого церебрального паралічу, яку впродовж багатьох років успішно практикує у Трускавці. Як повідомляє прес–служба Львівської облдержадміністрації, засідання в Брюсселі, яке відбудеться 17 березня, європарламентарії присвятять суто українській методиці лікування ДЦП, оскільки вона визнана однією з найефективніших. Підтвердити досягнення лікаря приїдуть до столиці Бельгії й пацієнти пана Козявкіна, які раніше не ходили і не розмовляли, а після лікування в клініці закінчили виші, працюють і мають сім’ї.

Чим колотись?

Чим колотись?

«Дотримуючись принципів відкритості, Тендерний комітет МОЗ України відкидає звинувачення окремих політиків у приховуванні інформації щодо розгляду заявок, проведення торгів тощо, — повідомили «УМ» у прес–службі МОЗ. — Тендерний комітет інформує громадськість про результати закупівлі вакцин у 2009 році». Так, рекордсменом із закупівлі вакцини Міністерством охорони здоров’я цьогоріч стане вакцина російського виробництва для профілактики поліомієліту (гостра кишкова інфекція) — 1 041 100 доз. Лідером із закупівлі стала також вакцина для профілактики туберкульозу (99 540 доз), зокрема штаму Копенгаген 1331 (497 940 доз).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дорожнє пекло біля Райгородка

Дорожнє пекло біля Райгородка

Жахлива дорожня драма сталася в четвер на одній із автодоріг на півночі Донецької області. Біля села Райгородок Слов’янського району несподівано спалахнув пасажирський автобус ЛАЗ, який виконував рейс «Краматорськ — Кремінне» (Луганська область. — Авт). У салоні в цей момент перебувало 30 пасажирів. А про нищівну силу вогню засвідчує той факт, що всі до одного подорожні опинилися серед потерпілих.

Збірна солянка невдоволених

Збірна солянка невдоволених

Учора перед Київською державною адміністрацією спостерігалося справжнє попурі знамен та лозунгів. Виявити своє невдоволення міському голові прийшли власники та працівники кіосків, що продовжують протестувати проти рішення 657/657, були освітяни, що вимагали повернути надбавки, представники дитячих та юнацьких спортивних секцій, а також і прості кияни, що виступали проти введення платних медичних послуг та підвищення житлово–комунальних тарифів. Майоріли прапори БЮТ, блоку Кличка та Партії регіонів.

Вертикально чи «паралельно» — скаже суд

Вертикально чи «паралельно» — скаже суд

Юристи вітчизняного зовнішньополітичного відомства підготували та направили до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) оскарження на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду про незаконність вертикального положення Державного прапора на адміністративній споруді міністерства, повідомив УНІАН речник МЗС Василь Кирилич.

Всі статті рубрики