РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.01.2009

600 мільйонів гривень
витратив минулого року Харків на підготовку міста до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу Євро–2012. За словами заступника Харківського міського голови Віктора Христоєва, в цю суму ввійшли як бюджетні гроші, так і спонсорські внески. Зокрема, 110 мільйонів гривень виділив міський бюджет, ще 97 мільйонів — державний. А понад 300 мільйонів гривень надійшли від інвесторів.

 

58 мільйонів євро
гуманітарної допомоги надасть Єврокомісія постраждалим палестинцям. Про це повідомив комісар Європейського Союзу з питань розвитку та гуманітарної допомоги Луї Мішель. Із цих грошей 32 мільйони євро призначені постраждалим у Секторі Газа, ще 20 мільйонів — мешканцям Західного берега ріки Йордан, а 6 мільйонів євро — біженцям у Лівані.

 

236 тисяч осіб
загинуло на планеті Земля минулого року внаслідок стихійних лих. Окрім цього, за повідомленням Міжнародної стратегії Організації Об’єднаних Націй, мільйони людей, які вижили після різних природних НП, залишилися без домівок, знищених землетрусами, штормами, повенями, ураганами чи посухами, або отримали різні травми. В ООН також констатують, що стихія завдала збитків на 181 мільярд доларів.

 

6 мільйонів росіян
нині є безробітними. За інформацією керівника Федеральної служби з питань праці й зайнятості Росії Юрія Герція, підрахунок проводили за методом Міжнародної організації праці. Він включає в себе не лише зареєстрованих безробітних. Пан Герцій також висловив думку, що ця цифра є цілком прийнятною і середньою для російської економіки. При цьому він додав, що найкраща ситуація на ринку праці у Москві, а безробіття найбільше вдарить по виробничих регіонах країни.

 

452 правоохоронців
було притягнуто до відповідальності за корупцію минулого року. Як повідомив «Дзеркалу тижня» Генеральний прокурор України Олександр Медведько, 336 осіб із майже півтисячі людей — співробітники органів внутрішніх справ. Також серед «заплямованих» — 94 податківці, 17 митників і п’ять працівників прокуратури.

 

130—150 природних НП
прогнозують у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій цьогоріч в Україні. За повідомленням очільника цього відомства Володимира Шандри, від природи рятувальники очікують зсувів ґрунту в Карпатському регіоні, на узбережжях Криму, на Одещині, а також у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Києві та Полтаві, де забудовують схили річок.

 

116 водіїв
у нетверезому стані затримали лише протягом двох днів, 24 і 25 січня, співробітники Держ­автоінспекції у Донецькій області. Загалом же ДАІшники за вказаний період зафіксували майже чотири тисячі порушень Правил дорожнього руху, з яких 2,6 тисячі — грубі порушення ПДР.

 

56 кримінальних справ
порушили правоохоронці Кіровоградщини стосовно керівників підприємств регіону впродовж минулого року за невиплату зарплати. За повідомленням прокуратури області, всі справи передано до суду, а до адміністративної та матеріальної відповідальності притягнуто 139 службовців. Загалом завдяки прокурорському реагуванню на Кіровоградщині населенню виплачено понад 20 мільйонів гривень заборгованості із зарплати.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>