Вам пакет, Прем’єре!

Вам пакет, Прем’єре!

Вчора вітчизняний істеблішмент здригнувся від гучного скандалу: на просторах українського інтернету з’явився лист, нібито написаний рукою міністра фінансів Віктора Пинзеника на адресу Прем’єра Юлії Тимошенко, і призначений ну дуже вузькому колу урядовців. Автор цього послання наводить шокуючі цифри катастрофічного стану, в якому опинилася українська економіка, та робить висновок — наша держава перебуває на межі краху. Адже графіки та аналітичні висновки свідчать: Україна потрапила у кризу, якої у нас не траплялося майже п’ятнадцять років.
Подібний витік інформації — надзвичайна подія у будь–якій державі. То ж не дивно, що прес–служба Кабінету Міністрів уклінно попросила засоби масової інформації утриматися від «провокаційних публікацій». Майже одразу прес–служба Віктора Пинзеника заявила: «Міністр фінансів України пише багато доповідних записок уряду. Вони не призначені для публічного обговорення». А факт публікації листа на сайті «Економічна правда» вважає «провокацією».
У свідомлюючи суспільну важливість сказаного в документі, а також цілу низку непрямих аргументів, що свідчать про оригінальність листа — періодичне небажання Мінфіну подавати на вимогу Прем’єра «гарні» цифри, публічна незгода з деякими оцінками Тимошенко і перебування у «пакеті на звільнення» тощо, ми вирішили таки оприлюднити цей документ.

Всі статті рубрики