Чорна перлина в білому обрамленні

29.01.2009
Чорна перлина в білому обрамленні

Серена Уїльямс зіпсувала російський тріумф у Австралії в жіночому розряді. (Фото Рейтер.)

Учора на кортах «Мельбурн–парку» ледь не сталася чергова історична подія. До півфінальної стадії жіночого одиночного розряду цілком могли потрапити представниці однієї країни. Чи то іншим так сонце напекло (температура часом зашкалювала за 40 градусів за Цельсієм), чи просто настільки потужно прогресує теніс у Росії, але гідної конкуренції «навалі» наших сусідок світова спільнота скласти не змогла. До дива було рукою подати, але не згодною з його втіленням у реальність виявилася одна тенісистка, яка й зіпсувала «всю кашу».

У вівторок місце в квартеті найкращих собі забронювали Дінара Сафіна (3–й номер посіву) й Віра Звонарьова (7). У середу зранку до них приєдналася ще одна росіянка, Олена Дементьєва (4), котра оформила квиток додому несіяній іспанці Карлі Суарес–Наварро — 6:2, 6:2.

В останньому чвертьфіналі Світлана Кузнєцова (8) билася з американкою Сереною Уїльямс (2). 23–річна уродженка Санкт–Петербурга була близькою до встановлення і власного, і національного рекорду відкритого чемпіонату Австралії. Росіянка виграла перший сет (7:5) і на рівних билася з «Чорною перлиною» у другому, хоча й поступилася 5:7. На вирішальну партію сил у Кузнєцової забракло — 6:1 на користь триразової переможниці «Аустреліен оупен». Тож другу півфінальну пару склали Уїльямс–молодша й Дементьєва.

Учора визначалася четвірка найкращих і в чоловіків. У півфіналі з американцем Енді Роддіком (7) битиметься швейцарець Роже Федерер (2), який не мав проблем у побаченні з аргентинцем Хуаном Мартіном Дель Потро (8) — 6:3, 6:0, 6:0.

У другій парі за право грати в вирішальному матчі сперечатимуться двоє іспанців, які напередодні змусили зачохлити ракетки опонентів із Франції. Фернандо Вердаско (14) переміг Жо–Вільфріда Тсонга (5) — 7:6, 3:6, 6:3, 6:2; а Рафаель Надаль (1) — Жиля Сімона (6) — 6:2, 7:5, 7:5.