Патріарх Москви й України

Патріарх Москви й України

За митрополита Кирила проголосували 508 із 702 вибор­ців Помісного собору РПЦ. У вівторок увечері в храмі Христа Спасителя відбулося наречення новообраного патріарха. При цьому, як передає Інтерфакс, глава найстаршої серед кафедр Московської патріархії — Київської митрополії — Володимир (Сабодан), за традицією, запитав обранця: «Преосвященний Кириле, Помісний собор обрав тебе Патріархом Московським і всієї Русі. Чи приймаєш ти це обрання?». Той відповів ствердно. Митрополит Київський, до речі, проголосував за Кирила.

«Гаряча точка» — Балаклавська

«Гаряча точка» — Балаклавська

Імовірно, найближчими днями на вулицю Балаклавську в кримській столиці, де, починаючи з 2006 року, майже щорічно влаштовують «бої без правил» під супровід автоматних черг і рясний каменепад, знову спрямують «беркутівські» бронетранспортери. Нагадаємо, репатріанти з числа кримських татар самовільно облаштували тут, на вигоні у вісім гектарів, спочатку «галявину протесту», а потім так само на свій лад і селище компактного проживання «Янъы Къырым» (люди живуть у дев’яти будинках. — Авт.) і навіть звели капітальну мечеть. Хоча значно раніше цю земельну ділянку, отриману від Міністерства оборони, Сімферопольський міськвиконком віддав в оренду трьом комерційним структурам — «Олві–Криму», «Аміду» і «Криму» — для спорудження житлових багатоповерхівок і торговельного центру, як це, до слова, й передбачалось генпланом міста.

Феміда — до преси

Феміда — до преси

Нагадаємо, що 20 січня біля селища Проліски, що під Києвом, невідомі спалили «Тойоту королу» судді Михайлюка, на задньому сидінні якої правоохоронці виявили обгорілий труп людини. З того часу колеги зниклого судді з Вищого господарського суду України перебувають у глибокому шоку від низки публікацій вітчизняних ЗМІ. А днями служителі Феміди провели збори, на яких ухвалили звернення до ЗМІ, яке є у розпорядженні «УМ».

Рік для нового кроку

Рік для нового кроку

Побачити братів Кличків в Україні разом удається нечасто. Перший — Віталій — періодично з’являється в Київраді, де він очолює політичний блок. Володя ж переважно перебуває за кордоном — в Америці або в Німеччині. Тож учора в розважальному комплексі «Арена» журналістам випав унікальний шанс спілкуватися з українськими боксерами.

Першокласна допомога

Першокласна допомога

Про справді відважний вчинок учениці першого класу голобської школи Ані Войцехівської, може, ніхто й не дізнався б, якби вчителька після зимових канікул не запитала у своїх підопічних, як вони відпочили. І тоді Аня разом із подругою розповіли про свої пригоди на ковзанці. Почуте шокувало і педагогів, і батьків...

Колючий і дитячий

Колючий і дитячий

Тепер у столиці є кому рахувати зірки. У самому центрі міста, на перехресті вулиць Золотоворітської, Рейтарської та Георгіївського провулка, поселився їжачок зі знаменитого мультфільму Юрія Норштейна «Їжачок у тумані».

Щоб ти жив та помер у Києві!

Щоб ти жив та помер у Києві!

Який крок буде наступним після введення Черновецьким плати за вхід на київські кладовища? Дорожній збір біля світлофора? Гроші за прогулянку парком? Не смійтеся, але він уже говорить про платну рекламу... в ліфті. Тож тепер і за слово з трьох букв, нашкрябане на його стінках, треба буде платити.

Плюс один

Плюс один

З наступного вівторка, тобто з 3–го лютого, українцям доведеться забути вкарбовані у мозок номери екстрених служб 01, 02, 03 і так далі. ВАТ «Укртелеком» змінює всі номери, що починаються з нуля. Тепер пожежникам телефонуватимуть 101, міліції — 102, швидкій допомозі — 103, службі газу — 104.

Флот у підсумку — злодійський

Флот у підсумку — злодійський

Чи то невпинне наближення часу, коли Чорноморський флот Росії муситиме залишити гостинні бухти українського Севастополя, чи то імперська ейфорія від безкарної агресії на Грузію зробили російських моряків у Севастополі ще нахабнішими, а відтак — кримінальнішими, ніж у попередні роки. Це констатує суха правоохоронна статистика: останнім часом почастішали випадки порушень моряками ЧФ РФ законодавства України та двосторонніх угод. За минулий рік вони здійснили 521 правопорушення й 16 злочинів, серед яких такі тяжкі — зґвалтування, завдавання важких тілесних ушкоджень та пограбування.

Всі статті рубрики