В Одесу приїду особисто!

21.01.2009
В Одесу приїду особисто!

Овідіополь чекає на перевірку СБУ, адже такого «дерибану» тут не було навіть за часів відомого римського поета. (Фото Івана БОЙКА.)

На минулому тижні «УМ» оприлюднила колективне звернення селян Овідіопольського району (більше сотні підписів) до Президента Віктора Ющенка, в якому вони наводили приклади «кришування» народним депутатом Юрієм Кармазіним осіб, які розкрадають землі та майно селян на Одещині. Нагадаємо, що йшлося про незаконне заволодіння майном КСП «Тепличне» та КСП «Одеська птахофабрика». За твердженнями селян, одним із нових співвласників цих КСП шляхом відвертого рейдерства і за «копійки» став брат відомого нардепа Сергій Кармазін. У його протистоянні з обуреними пайовиками дійшло навіть до стрілянини та до побиття простих людей.

 

Наша газета сподівалася, що власну позицію стосовно майнового конфлікту в краях Овідія висловить і особисто народний депутат Юрій Кармазін, якому закидають покривання вчинків рідного брата. Втім, не сталося... І хоча парламентарій та відомий юрист не забажав скористатися такою можливістю, цією ганебною ситуацією в Овідіопольському районі вже зацікавилися правоохоронці. На нашу публікацію оперативно відреагувало керівництво Служби безпеки.

На адресу «УМ» надійшов лист від керманича СБУ Валентина Наливайченка, в якому він повідомляє, що вже дав вказівку перевірити інформацію «УМ» (тим більше що селяни звертаються на адресу Президента). Перевіряти ймовірне порушення прав громадян повинні як окремі підрозділи СБУ, так і Управління СБУ в Одеській області, яке має не лише долучитися до цієї справи, а й «ужити всіх передбачених Законом заходів для перевірки вказаних фактів». Найближчим часом пан Наливайченко особисто відвідає Одещину.

«Поділяємо ваше обурення цією ганебною ситуацією, про яку повідомляють у своєму листі жителі Овідіопольського району Одеської області. З нашого досвіду, саме такий діалог із громадськістю, ретельна перевірка інформації про зловживання, свавілля на місцях, що ми також отримуємо у письмових та усних зверненнях громадян, є запорукою успішної протидії злочинним діям, порушенню прав громадян», — зазначає в листі на адресу «УМ» Валентин Наливайченко.

Керманич СБУ додає, що матеріали перевірки спецслужба скерує до Генеральної прокуратури, яка має дати їм правову оцінку та прийняти відповідне рішення.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>