Внесок шпигуна у культурний обмін

Внесок шпигуна у культурний обмін

Прем’єр–міністр Росії Володимир Путін минулої п’ятниці в Дрездені отримав золотий «Саксонський орден вдячності» за заслуги в галузі німецько–російського культурного обміну. Рішення Саксонії відзначити найвищим орденом цієї землі саме Путіна, якого звинувачують у порушенні прав людини та норм демократії, Німеччина зустріла з подивом і гострими коментарями в пресі. Під час балу в Дрезденській опері «Семпера», вручаючи орден, прем’єр Саксонії Станіслав Тілліх заявив: «Тепер наші країни є справжніми партнерами. Ми завдячуємо цим свободі та демократії».

Подякуймо Богу і пілотам

Подякуймо Богу і пілотам

Уже немає жодних сумнівів, що причиною аварії обох двигунів аеробуса А–320, який минулого четверга здійснив аварійну посадку на річці Гудзон у Нью–Йорку, було зіткнення зі зграєю птахів. Свідчення пілотів про це підтвердилися після ознайомленням експертів із записами у так званій «чорній скриньці» (цей бортовий самописець насправді має червоний колір). На записі чути, як через півтори хвилини після злету літака пілот говорить, що помітив зграю чорно–коричневих великих птахів. Уже через секунду чутно серію ударів і падіння потужності двигунів. Капітан підтверджує, що літак втратив обидва двигуни і перебирає штурвал. У цю мить машина з 150 пасажирами та п’ятьма членами команди на борту була на висоті 975 метрів над землею.

Мир — згарищам і руїнам

Мир — згарищам і руїнам

Ізраїльська армія залишила ключові позиції у Секторі Газа та відійшла до його кордонів, повідомила вчора агенція «Франс пресс». Відтак у Газі вперше з 27 грудня запанував спокій. Це сталося після того, як у неділю ХАМАС та інші палестинські угруповання оголосили тижневе перемир’я, впродовж якого Ізраїль має вивести свої війська. ХАМАС назвав припинення вогню та початок виведення ізраїльських військ своєю «великою перемогою». Це суто пропагандистський акт, бо ізраїльтяни знекровили ХАМАС, ліквідували або взяли в полон багато його бійців. Справжня «перемога» палестинців у тому, що до Сектора Газа тепер почне надходити гуманітарна допомога, передусім харчі та ліки. Ізраїльтяни за час оперції вбили понад 1300 палестинців та приблизно 5300 поранили.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З новим роком, Америко!

З новим роком, Америко!

Сьогодні у Вашингтоні відбудеться інавгурація 44–го президента США Барака Обами. Для американців перед телевізорами і більшості учасників церемонії це буде лише пишне дійство–шоу. Але за ним стоїть велика робота зі зміни лідера за кермом найпотужнішої машини світу без її зупинки. Як відбувається зміна «водіїв» і який курс обере новий керманич?

Всі статті рубрики