У бобра добра багато

06.01.2009
У бобра добра багато

За 32–літнім зороастрійським календарем тотем цього року Бобер — священна тварина богині Природи. Він залюбки ділиться своїми багатствами з працьовитими, дбайливими і люблячими людьми, але не буде поблажливим до самозакоханих нероб. Характерні риси Бобрів, які допоможуть прожити нинішній рік благополучно, — акуратність, гостинність, твердість переконань. Люди, які відповідають позитивному тотему Бобра, зазвичай міцної статури. Вони піклуються про свою родину, країну, відповідально ставляться до виховання і безпеки дітей. Завжди дотримуються ритуалу і власний світ будують у повній гармонії з природою, красиво й надійно. Ніколи не сумують і не панікують, бо постійно щось облаштовують чи ремонтують, майструють своїми руками.

Антитотем Бобра — слизька, злодійкувата, неохайна Видра. Тому доведеться витримувати натиск агресивних анархістів, які заперечують сімейні цінності, відмовляються від власних дітей і легко змінюють життєві орієнтири. Приготуйтеся, що вже на початку весни чимало великих і маленьких управлінців–видр відмовляться брати на себе будь–яку відповідальність за результати власної «державницької» діяльності. Вони кинуть напризволяще спустошені підприємства і господарства. Зате на їхнє місце прийдуть справжні господарі, котрі, засукавши рукави, візьмуться відбудовувати все заново. Головне — підтримати саме таких людей і завадити істеричним видрам–рекетирам руйнувати створене трудягами–бобрами.

 

ОВЕН

Мій будинок — моя фортеця

Обставини сприяють вашому бажанню неодмінно перемагати. Але імпульсивністю варто поступитися на користь раціональності. Ви настроєні шукати взаєморозуміння з партнерами, і це окупиться сторицею. Весна надасть шанс підвищити соціальний статус, одержати матеріальні й моральні бонуси. Багато Овенів нинішнього року відчують потребу надійно зміцнити тили. Це може реалізуватися як поповненням родини, так і зміною або вдосконаленням житла в лютому, травні або грудні.

 

ТЕЛЕЦЬ

Час збирати каміння. Дорогоцінне

Якщо ви плідно попрацювали в попередньому році, у нинішньому нагорода знайде героїв. Можливо, відчуєте потребу обрати нову мету, спираючись на придбаний досвід. У кожному разі — не бійтеся змін! Динамічнішим рік бачиться для квітневих Тельців. А народженим після 4 травня краще рухатися до мети неквапно, але завзято. У стосунках з протилежною статтю саме вам доведеться вибирати між «вони розсталися назавжди» і «вони жили разом довго й щасливо». Лютий–березень випробують на міцність. Вересень–жовтень сприятливі для новосілля.

 

БЛИЗНЮКИ

Відкрийте друге дихання

З перших днів нового року відчувається, що удача повернулася до вас обличчям. Зв’язані руки й тупикові ситуації 2008 року — перегорнута сторінка для народжених у першій половині «близнюківського» періоду. Імовірні зміни курсу в професійній діяльності. Зможете або налагодити правильний ритм у відносинах з колишньою коханою людиною, або виявите поблизу людину більше достойну вашого кохання. Народженим після 5 червня непросте літо краще провести в трудах. Зате, починаючи з жовтня, ви зрозумієте, як важливо виявити терпіння для повноцінної реалізації зоряної миті.

 

РАК

Свобода — усвідомлена необхідність

Набудете впевненості у своїх силах. Якісний професійний стрибок дозволить брати на себе організаційну й фінансову відповідальність. Уміння жорстко дисциплінувати себе й фокусуватися на головній меті забезпечить повну свободу дій як на робочому місці, так і в особистому житті. У народжених до 6 липня стабілізуються стосунки з коханою людиною. Ракам, народженим пізніше, літо — початок осені дозволять усвідомити, чи хочуть вони будувати подальшу долю зі своїм нинішнім партнером. У вересні вам випаде несподіваний шанс розширити житлову площу.

 

ЛЕВ

Прийміть таблетку від ілюзій

Спрожогу кидатися в ризикові грошові операції, навіть якщо вони обіцяють гарні бариші, зарано. Користуйтеся тільки перевіреними схемами. Робочі відносини складатимуться вдало, якщо будете діяти безкомпромісно. Травень і грудень випробують вашу чесність перед самим собою. Постарайтеся не перебільшувати особистих заслуг там, де працювали й інші люди. Доведеться віртуозно сполучати професійні й домашні обов’язки, щоб зберегти мир у родині, особливо — у стосунках з дітьми. Міцно стояти на ногах допоможуть властива вам щирість і розумний оптимізм.

 

ДІВА

Мета — головний ворог перепон

Сатурн, котрий рік тому захопив Дів у міцні лещата, дасть «вільну» народженим наприкінці серпня — на початку вересня. Іншим доведеться діяти в умовах жорсткої економії. Відтинаючи непотрібні витрати й зв’язки, чіткіше починаєте бачити мету, а це збільшує шанси її досягти. Ілюзію страху (втратити майно, розлучитися з близькими, залишитися без роботи) пересилите відвагою й неухильним дотриманням визначеного курсу. Початок літа — рання осінь, замість очікуваного відпочинку, змусять налагоджувати раціональні стосунки з партнерами. А нагороду за стійкість і розважливість одержите у жовтні–листопаді.

 

ТЕРЕЗИ

Приз у студію!

Для більшості представників цього знаку рік складеться вдало. Ваш професіоналізм, комунікабельність і вміння швидко знаходити компромісні рішення сприйматимуться на ура! Поваги керівництва, премій та інших заслужених нагород не варто домагатися: «самі запропонують і самі все дадуть». Скористайтеся вдалими періодами для кар’єрного зростання в лютому, у другій половині літа, у зимові місяці. Кінець весни, середина літа й початок осені — сприятимуть налагодженню стосунків із коханими.

 

СКОРПІОН

Найліпша імпровізація — ретельно підготовлена

Зможете виграти парі, на результат якого так довго працювали. Вас важко спокусити, ви краще за інших підготовлені до неприємних сюрпризів, тому несподівані повороти долі рідко застають вас зненацька. Навпаки, вони додають позитивного азарту будь–якій справі, яку ви зважуєтеся почати. Упевнені, що нинішній партнер поділяє ваше захоплення небезпечними віражами? Якщо так — разом тисніть на газ! Якщо ні — задумайтеся, на кого будуть схожі ваші діти (реальні чи віртуальні). Рік стабільніший для Скорпіонів, що народилися в другій–третій декаді листопада.

 

СТРІЛЕЦЬ

Шаленству хоробрих співаємо пісню

Стрільцям, які постійно літають на гойдалці долі то вгору, то вниз, доведеться повною мірою відчути і страх перед стрімким наближенням землі, і захват від панорам, що розгортаються перед віртуозним пілотом. Січень, квітень і оксамитовий сезон проведете в напрузі. Зате травень і кінець року, безсумнівно, порадують приємними можливостями й доброзичливим оточенням. Вдаліше рік складеться для народжених наприкінці листопада. Грудневим Стрільцям доведеться вирішувати складні головоломки до середини зими. Опори шукайте в батьках.

 

КОЗЕРІГ

Зміцнити завойований плацдарм

Минулий рік порадував. Ви знайшли саме те, до чого прагнули. Хтось поповнив родину, хтось утілив кар’єрні амбіції, комусь удалося реалізувати творчі плани чи організувати затишний життєвий простір. Прийшов час ретельно закріпитися на досягнутих висотах. До жовтня вас будуть випробовувати на міцність. Народженим у грудні несподівана недоброзичливість оточуючих завдасть прикрощів уже в переддень православного Різдва. Січневим Козерогам варто приготуватися відбивати психологічні атаки, починаючи з квітня. У виграші — стратеги, здатні жертвувати дрібним виграшем на користь майбутнього джек–поту.

 

ВОДОЛІЙ

Зоряна мить — тільки для вас!

«Щоб ти жив у період перемін!» — прокляття, яке жодним чином не впливає на чудове самопочуття Водолія. Адже він сам — живе й постійно діюче втілення цих самих перемін і несподіваних версій облаштування світу. Ваші найдивовижніші ідеї одержать заслужене визнання. Сміливо підключайте до справи коханих людей, вони забезпечать втілюваним проектам стабільність. До речі, дуже висока ймовірність, що в результаті спільної діяльності кількісний склад вашої родини збільшиться. Основні плани постарайтеся реалізувати до жовтня. Із середини осені січневим Водоліям доведеться виправляти неприємні непорозуміння.

 

РИБИ

Готуйте стартовий майданчик

Порадує вас чи засмутить така звістка, але 2009 рік — період підготовки до звершень 2010–го. Народжені в лютому можуть розраховувати на сприятливі обставини. А от березневим Рибкам позаздрять хіба що переконані аскети й страстотерпці. Ваш головний козир — уміння оцінити ситуацію в цілому. Зимові місяці й початок весни дозволять відокремити зерна від полови й обдарують прихильністю фортуни. Але, навіть обіймаючи керівний пост, варто обмежити претензії до оточуючих, поводитися скромно та чемно. Тимчасове охолодження у стосунках з партнером насправді дозволить позбутися помилкових пріоритетів і зміцнить щирі почуття.

 

 

ПИЛЬНУЙ!

Варто взяти до уваги шість періодів затемнень небесних світил. У ці напружені дні краще обривати непотрібні зв’язки, позбуватися шкідливих звичок. Не можна вплутуватися в жодні колективні заходи (бійки, сварки, мітинги чи навіть вечірки або концерти)

28 січня (сонячне затемнення у Водолії вранці),

9 лютого (місячне затемнення у Левові в другій половині дня),

7 липня (місячне затемнення в Козерогові ближче до полудня),

22 липня (сонячне затемнення в Раку на світанку),

6 серпня (місячне затемнення у Водолії після опівночі),

31 грудня (місячне затемнення в сузір’ї Рака в новорічну ніч. Надто бурхлива зустріч наступного Нового року може мати непередбачувано бурхливі наслідки).

  • Янголи, що просяться до рук

    Різдвяні свята, що починаються зі Святвечора, для багатьох українців — не тільки одухотворена трапеза з дідухом, кутею та колядками, а й добра нагода згадати про давні сакральні обереги, котрі ще з дохристиянських часів були неодмінним атрибутом у кожній українській оселі. З–поміж них — лялька–мотанка, яку вважали одним із найдієвіших «запобіжників» зла. >>

  • Неси мене, мій коню!

    «УМ» вирішила познайомитись із «живим» талісманом нового року і відвідала Київський іподром. Захоплююче було спостерігати за звичайним, буденним життям коней, за тим, як вони уживаються з іншими тваринами зі східного календаря, адже у конюшнях також мешкають собаки, кішки і навіть, як пізніше виявилось, поросята. >>

  • Анімація, монстри та віртуальний світ

    Уже традиційно наприкінці грудня Національний палац мистецтв «Україна» запрошує своїх найвибагливіших критиків — дітей з усіх куточків країни — на Головну новорічну ялинку. Цього року першими глядачами сучасного театралізованого музичного дійства у 3–D форматі стали більше 3500 малюків із дитячих будинків та інтернатів Києва та Київської області. >>

  • В Індію чи на гравюру?

    Окрім Головної ялинки в Палаці «Україна», у Києві на святкування Нового року і Різдва дітей запрошують в Український дім, Жовтневий палац, Музей Ханенків і «Мамаєву слободу». Кожен із закладів зі шкіри пнеться, щоб зачарувати своїми дійствами якомога більше дітлахів із батьками. >>

  • Чудотворець під козацькою охороною

    На голові — гетьманська шапка з пір’ям заморських птахів, у руках — ліра. Таким наші прадіди уявляли Миколая, і саме такий святий, втілення древніх українських традицій, відтепер живе в козацькому селищі «Мамаєва Слобода». Сьогодні він складає серйозну конкуренцію американському Санта Клаусу та російському Дєду Морозу — дітлахи від нього в захваті. Ще б пак! Незвичайний Микола одягнений у священичі ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш (верхній одяг козаків та шляхти. — Авт.). Він не махає крючкуватою палицею, йдучи по лісу, а сидить у традиційній, оздобленій рушниками, наддніпрянській хаті, виконує на старосвітській лірі канти XVII століття і чекає на чемних дітей. >>

  • Парадний розрахунок

    Такої помпезної та заполітизованої підготовки до святкування 9 Травня українці давно не бачили. А підхід до наведення марафету з нагоди 65–ї річниці Перемоги в столиці подекуди взагалі шокує: центральні вулиці Києва чи не вперше за роки незалежної України завішені радянськими прапорами, серпами та молотами. >>