Іконокради

Іконокради

Від набігів групи «експропріаторів церковних цінностей», яку нещодавно затримали вінницькі оперативники, потерпали храми трьох областей — Хмельницької, Житомирської та Вінницької. До неї входили п’ятеро подолян, які раніше вже побували на лаві підсудних. Упродовж кількох років вони ретельно готували крадіжки з церков і за цей час устигли «погостювати» у 70 (!) культових приміщеннях.

Зігріємо Сковороду

Зігріємо Сковороду

Днями на малій батьківщині видатного українського філософа і письменника Григорія Сковороди, у райцентрі Чорнухи, урочисто запустили в роботу перший в області опалювальний котел, який працює на більш ніж екзотичному для нашого краю твердому паливі — пелетах. Тобто на спеціальних гранулах, виготовлених зі зміненої під високим тиском біомаси — відходів деревини, торфу, соломи тощо. Роблять їх без застосування в якості закріплювача будь–якої «хімії», тож у цивілізованій Європі це паливо цінують насамперед за екологічну чистоту.

Сміття — на добрива

Сміття — на добрива

Кіровоградське міське сміттєзвалище існує більше 50 років, і за цей час його територія зросла, зайнявши 25 гектарів, і впритул наблизилася до житлових будинків. Там, де колись був яр, тепер височіють гори сміття. Сортування, переробку й утилізацію тут ніколи не проводили. Санітарні служби міста вказують на негативний вплив сміттєзвалища на екологію, але вплинути на ситуацію не можуть — альтернативи смітнику поки що немає.

Всі статті рубрики