НОВИНИ ПЛЮС

25.12.2008

Як Президенту України поїхати на інавгурацію Обами

Президент України Віктор Ющенко на прес–конференції за підсумками року сказав, що визначиться щодо своєї участі у церемонії інавгурації президента США дещо пізніше, залежно від обставин, «які можуть бути всередині країни, включаючи і питання бюджету, й економічної кризи». Нагадаємо, інавгурація Обами запланована на 20 січня.

Віктор Ющенко принагідно дав оцінку стосункам України зі США — фактично вперше від обрання Барака Обами президентом Сполучених Штатів. «Новообраний президент США засвідчив незмінність курсу відносно України. Таким чином, я би твердо хотів висловити те, що в цих відносинах ніяких змін не буде», — наголосив український Президент.

У Єгипті загинула українка

Серед жертв великої дорожньої пригоди в Єгипті (про це вчора писала «УМ») є й громадянка України Наталя Ткаченко, 1957 року народження, решта шестеро загиблих — громадяни Росії. У лікарні Шарм–ель–Шейха нині залишаються дев’ятеро осіб, четверо з яких — у тяжкому стані. Нагадаємо, в понеділок увечері автобус, що перевозив туристів до єгипетського курортного міста Шарм–ель–шейх, виїхав за межі траси і перекинувся за 15 кілометрів від населеного пункту Дахаб. За попередніми даними, причиною ДТП стало перевищення швидкості на небезпечній гірській ділянці.

Фінансова піраміда розчавила життя

Французький бізнесмен Рене–Тьєррі Магон де ля Вільяше, який зазнав великих фінансових збитків унаслідок краху фінансової піраміди американського шахрая Бернарда Медоффа, покінчив життя самогубством. Інвестора знайшли в його нью–йоркській квартирі з перерізаними венами. Він не залишив передсмертної записки. 65–річний Рене–Тьєррі Магон де ля Вільяше був главою інвестиційного фонду «Аксес Інтернешнл Адвайсорс», який надавав посередницькі послуги учасникам фондового ринку.

Полонені «чортового колеса»

У Сінгапурі позавчора сталася аварія на найбільшому у світі оглядовому колесі висотою 165 метрів, яке має назву «Сінгапур Флаєр». Колесо зупинилося внаслідок короткого замикання у двигуні одного з приводних механізмів, повідомила агенція «Франс пресс». На цей час у прозорих оглядових кабінках атракціону перебували 173 особи. «Ув’язнених» у нижніх кабінках звільнили з допомогою альпіністського спорядження, а приблизно 100 осіб, які застрягли у високості, мали нагоду «милуватися» панорамою Сінгапура та затоки, над якою він розташований, упродовж шести годин — поки «чортове колесо» не запрацювало знову. «Враження» було настільки сильним, що частину звільнених забрали машини швидкої допомоги.

Разом нас багато

Німецький Фонд світової популяції зі штаб–квартирою в місті Ганновер, який займається демографічними проблемами світу, повідомив, що впродовж цього року населення планети збільшилося на 82 мільйони. Це зростання відбулося за рахунок країн, що розвиваються. Фонд також повідомив, що, за його підрахунками, у 2009 рік планета увійде з загальною кількістю населення в шість мільярдів 751 мільйон 643 тисячі 600 осіб. Очікувана середня тривалість життя людини, яка народиться в новорічну ніч у Німеччині, становитиме 79 років, а в Африці — 54 роки.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>