ХРОНІКА

25.12.2008

Гандбол

Українська чоловіча суперліга. Перенесений матч 8–го туру. «ЗТР» — «Будівельник» — 32:22.

Лідери: «ЗТР» — 22 (11), «Будівельник» — 18 (11), «Портовик» — 10 (10)…

Плавання

Міжнародна федерація плавання поставила під сумнів 108 (!) світових рекордів, зареєстрованих у 2008 році. Причина полягає в тому, що всі вони були встановлені спортсменами в нових костюмах Speedo LZR, які дозволяють розвивати вищу швидкість. Розгляд цієї справи й винесення остаточного рішення заплановано на березень наступного року. Оскільки чимало фахівців вважають такі костюми «технічним допінгом», цілком можливо, що в майбутньому користуватися ними заборонять.

Шахи

У дев’ятому турі на Гран–прі в Елісті харків’янин Павло Ельянов (рейтинг — 2720) білими фігурами поступився азербайджанцю Теймуру Раджабову (2751) і, маючи 3,5 очка, ділить 12–13–те місця з узбеком Касимжановим. Лідери — росіянин Грищук і азербайджанець Гашимов — набрали по 6 пунктів.

Футбол

Керівництво пітерського «Зеніта» запропонувало своєму капітану, Анатолію Тимощукові, продовжити контракт на більш вигідних умовах. Українець наразі має пропозиції продовжити кар’єру з Європи, зокрема, від «Баварії», але остаточне рішення збирається прийняти на початку січня — після повернення з відпустки.