Різницька послухає плівки майора

18.12.2008

Позавчора у Вашингтоні колишній охоронець екс–Президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко в присутності представників Генеральної прокуратури України та європейських експертів почав передавати фрагменти своїх записів, нібито зроблених у кабінеті Кучми під диваном, які стосуються розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Як повідомляє УНІАН із посиланням на поінформоване джерело, перед початком передачі записів Мельниченко підписав документ, який передбачає його кримінальну відповідальність за надання неправдивої інформації. Передача плівок Мельниченка відбувалася в Посольстві України у Вашингтоні.

Щоправда, станом на вчора було невідомо, чи завершилася передача важливих аудіозаписів «Кучмагейту», чи ні. Нагадаємо, що ще 14 грудня до США вилетіла слідча група Генпрокуратури у складі десяти осіб на чолі з заступником Генпрокурора Миколою Голомшою, який курирує розслідування резонансної справи Гонгадзе. Також до Вашингтона вилетіли європейські експерти, яких визначила Рада Європи для проведення експертизи на автентичність записів, зроблених Мельниченком. Але зв’язатися з паном Голомшою по мобільному «УМ» не вдалося. Очевидно, говорити про результати передачі поки що зарано.

Окрім того, в українському посольстві в США уникають питань щодо цієї теми і кажуть, що не знають про те, чи передавав Мельниченко на території амбасади плівки з записами. Прес–аташе посольства Олена Кулик сказала, що вперше про це чує, Мельниченка не знає, повідомляє УНІАН. Водночас вона підтвердила, що у Вашингтоні справді перебуває делегація Генпрокуратури. Але з якою метою прилетіли прокурори і як довго гостюватимуть — вона нібито не знає.