Слони, павуки і голі дівки

18.12.2008
Слони, павуки і голі дівки

Сторінка Pirelli–2009: Дарія Вербова в компанії слонів.

Щорічний рекламний фотокалендар від шинного гіганта «Піреллі» — неабияка подія у світі шоу–бізнесу. Потрапити на сторінки цього мальовничого альбому мріє, мабуть, кожна серйозна фотомодель. Днями представлено новий, уже 36–й випуск культового календаря. Уперше однією з його героїнь стала українка — Дарія Вербова.

Про цю канадську манекенницю українського походження «УМ» свого часу вже писала. До Північної Америки родина Вербових переїхала, коли Дарії було три роки. Місяць тому дівчині виповнилося 24. Вербова — знаменитість світової величини, цієї осені вона отримала свою зірку на Алеї слави в Торонто, де постійно мешкає.

Для Pirelli Дарія знімалася влітку. Зйомки відбувалися в африканській пустелі Калахарі на території Ботсвани — там, де річка Окаванго губиться в болотах. Ідея фотосесії — підкреслити відповідальне ставлення людей до дикої природи в її первісному вигляді. Крім Вербової, у фотографа Пітера Берда знімалися ще шість топ–моделей — Ізабель Фонтана, Емануела ді Паула, Ларі Стоун, Ріанн Тен Хакен, Малгося Бела і Марія–Карла Босконо.

Календар Pirelli–2009 — це 56 фотографій моделей на тлі природи, колажі, малюнки й цитати. Самі знімки досить незвичні — по–перше, тони більш приглушені й теплі, менш контрастні. Словом, природні. По–друге, «партнерами» моделей на багатьох знімках є дикі звірі, зокрема слони, з якими напівоголені дівчата — в самих трусиках і намисті — купаються в річці, гуляють по пустелі тощо. А на одній зі світлин по обличчю Вербової повзе величезний павук. До речі, в мережі YouTube можна переглянути сюжет про те, як робили календар: і слони, і павуки, і голі дівчата, і природа — все було справжнім.

Девізом видання обрали цитату з Достоєвського: «Краса врятує світ». Календар надруковано на спеціальному екологічно чистому папері без додавання свинцю.