Депутатам не наливати

06.12.2008

Відомо, що у Верховній Раді України в буфеті кожен нардеп у перерві між засіданнями може перехилити чарчину коньяку чи горілочки, і деякі народні обранці із задоволенням використовують такий «допінг». Виявляється, подібна практика поширена і в інших країнах, зокрема й у Австралії. Депутатські пиятики набули там такого розмаху, що, скажімо, в парламенті Нового Південного Уельсу, найбільш населеного штату країни, збираються навіть впровадити «тест на тверезість» перед початком голосувань.

Відповідну пропозицію було висунуто після низки інцидентів у Сіднеї за участю п’яних австралійських політиків. Так, три дні тому член Національної партії Ендрю Фрейзер був змушений піти з «тіньового» кабінету міністрів після того, як різко штовхнув свою колегу. Як повідомляє агенція «Рейтер», це сталося на депутатській різдвяній вечірці після застілля. А перед тим поліцейський міністр Метт Браун позбувся посади, бо на вечері з приводу прийняття бюджету напився і танцював у самих трусах та зображував статевий акт із жінкою–депутаткою.

Члени парламенту від Консервативної партії та Партії зелених вимагають недопускати на роботу депутатів–пияків. Бо, мовляв, якщо тест на алкоголь беруть у водіїв, то його тим більше треба брати в осіб, які ухвалюють закони.