Армія на службі, солдати» — у відставці

Армія на службі, солдати» — у відставці

На минулорічній зустрічі однокласників, коли кожен звітував про своє життя– буття за цих п’ятдесят років після школи, Валентин Панфілов був небагатослівним. Мовляв, 34 роки присвятив війську, наступні шістнадцять — бджолам. А мрія у нього одна: аби стаж пасічника перевищив армійську календарну вислугу. І це цілком реально, переконаний мій співрозмовник, відставний полковник із Миколаївщини.

Солодкий Лондон з українським присмаком

Солодкий Лондон з українським присмаком

У найстарішому, і, без сумніву, найсмачнішому в світі конкурсі продукції бджільництва в столиці Великої Британії Україна брала участь уперше, та, врешті, отримала чи не найбільше овацій. Журі Медового шоу, яке вже 77–й раз дегустує та оцінює роботи найкращих бджолярів світу, відзначило Україну аж у 36 номінаціях! Представляти вітчизняний мед за кордоном вирушили члени Всеукраїнської громадської організації «Братство бджолярів України» на чолі з головою правління Тетяною Васильківською.

Подаруй мені зірку

Подаруй мені зірку

Акція «Зроби різдвяну зірку — підтримай традицію батьків» розпочалася ще минулого тижня семінаром «Традиція виготовлення великих різдвяних звізд на Галичині та Надсянні», що проходив у Львівському музеї народної архітектури та побуту. Традиція виготовлення великих різдвяних зірок висотою 1,5—2 метри на Галичині була поширена й закріплена ще в 30–ті роки. Їх виготовляли за особливою технологією: зірки мали незвичайну форму та пишне оздоблення. Наукові співробітники музею впродовж кількох років намагаються відновити цю традицію, організовуючи напередодні Різдва семінари, майстер–класи та зустрічі з народними майстрами.

Всі статті рубрики