Іменинний «коровай». З вухами

28.11.2008
Іменинний «коровай». З вухами

«Україна молода» приєднується до привітань на адресу Юлії Володимирівни. З роси й води! (Фото Рейтер.)

Юлія Тимошенко вчора приймала вітання — секс–символ української політики відзначала своє 48–річчя. «Міцного здоров’я, щастя, довголіття та нових звершень в ім’я Батьківщини» побажав Прем’єр–міністру Президент. Щоправда, Віктор Ющенко привітав Юлію Володимирівну не особисто, а в «пакеті» з двома іншими вчорашніми іменинниками — головою Конституційного Суду Андрієм Стрижаком і президентом Національної академії наук Борисом Патоном.

Привітання російського колеги Тимошенко було розлогішим. Прем’єр–міністр РФ Володимир Путін, окрім стандартного побажання «щастя, здоров’я і нових успіхів», у своєму письмовому посланні висловив бажання «знову підкреслити зацікавленість у спільній роботі з Вами на подальше зміцнення російсько–української співпраці, нарощування торгово–економічних, інвестиційних, науково–технічних і культурних зв’язків між нашими країнами в дусі дружби й добросусідства».

Але найбільше очільниці Кабміну і БЮТ, мабуть, запам’яталося «привітання» від голови президентського секретаріату Віктора Балоги. Віктор Іванович, з якого «витягла» вітальні слова для іменинниці газета «Коммєрсант–Україна», побажав Юлії Володимирівні, щоб її не полишало почуття гумору. З огляду на те, що газети друкуються «на завтра», це побажання було висловлене напередодні уродин. А безпосередньо в день святкування Тимошенко мала нагоду перевірити, чи воно здійснилося. Президентська прес–служба поширила заяву Балоги, у якій він відповів на заклики Тимошенко до «НУНС» «або повернутися в коаліцію, або вам же гірше».

На офіційну думку голови СП, таким чином леді Ю просто намагається запобігти ініціативам щодо розгляду в парламенті питання про відповідальність Кабміну. «Жодна нова коаліція не зможе приховати кричущу непрофесійність нинішнього уряду, зокрема, його економічного блоку», — наголошується в заяві Балоги. Він вважає, що Тимошенко не має «жодних підстав і морального права» висувати будь–які вимоги ні Ющенку, ні «НУНС», і називає «ультимативні висловлювання людини, яка зробила все для розпаду коаліції», «безпідставними, вкрай нещирими та фальшивими». Голова секретаріату Президента потішив іменинницю ще й висновком, що «еволюція БЮТ — це тугий клубок із обману, цинізму і зрад».